AB InBev mist start van de beursdag

Kort na het luiden van de openingsbel is de Bel20 0,6 procent verloren. Onder meer de bierreus AB InBev moest wat terrein prijsgeven.

AB InBev verloor woensdagochtend 0,9 procent. Het aandeel ging lager nadat Citi het advies voor de bierbrouwer heeft aangepast van ‘kopen’ naar ‘houden’. Dat terwijl de Amerikaanse bank het advies voor Heineken heeft gewijzigd van ‘houden’ naar ‘kopen’. De Nederlandse concurrent ging er 1,2 procent op vooruit.

Galapagos was de koploper bij het openen van de beurzen. Het aandeel steeg met 1 procent. Het biotechbedrijf liet gisterenavond weten dat het is gestart met de studie naar een medicijn (GLPG2737) tegen een ernstige nierziekte.

De vastgoedspecialist Home Invest Belgium nam een duik van 2,9 procent. De specialist knipt een interimcoupon van 4,25 euro bruto. 

Verlies in het buitenland

Ook de andere Europese beurzen zijn de dag lichtjes in het rood gestart. De EuroStoxx50 ging 0,5 procent lager.

Het Nederlandse handelshuis Acomo heeft via een aandelenuitgifte zo’n 96,1 miljoen euro opgehaald. Het aandeel daalde kort na de opening van de beurzen met 3,2 procent.

In Duitsland was Nordex, een specialist in windenergie, één van de grootste verliezers. Het aandeel ging er met 10 procent onderuit nadat het bedrijf 10,7 nieuwe miljoen aandelen heeft verkocht via een private plaatsing.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20