AB InBev-topman Carlos Brito: ‘Je bent nog niet van mij af’

In tegenstelling tot eerdere berichten, is AB InBev-CEO Carlos Brito niet zinnens om binnenkort af te treden aan het hoofd van ’s werelds grootste brouwer. Dat verklaarde hij in de marge van de kwartaalresultaten van afgelopen donderdag.

‘Er zijn een heleboel geruchten’, aldus Brito tegen een journalist van persagentschap Reuters tijdens een conference-call over de derdekwartaalcijfers van zijn bedrijf. ‘We hebben daar niets van bevestigd, dus is het zoals met alle geruchten. Wij gaan nog veel praten over onze resultaten gedurende vele kwartalen. Je geraakt niet zomaar van mij af.’

Grootste bierbrouwer ter wereld

In september meldde de Financial Times nog dat AB InBev de zoektocht was gestart naar een opvolger van Brito. Die zou, na eerder zijn financiële rechterhand Felipe Dutra, stilaan toe zijn aan vervanging. Brito reed een formidabele rit als topman van de biergigant. Via overnames van onder meer Anheuser-Busch (bekend van Budweiser), Grupo Modelo (Corona) en SABMiller maakte hij van een vrij bescheiden multinational de grootste bierbrouwer ter wereld.

Maar zonder nieuwe megaovernames in het verschiet, met sputterende cijfers en met een loodzware schuldenlast leek de magie van Brito te zijn uitgewerkt. Dat wakkerde de speculatie over een mogelijk vertrek aan.

Strikt genomen hoeft de ontkenning van Brito niet uit te sluiten dat AB InBev headhunters heeft uitgezonden om een nieuwe CEO te vinden. Zoiets doe je niet op enkele weken tijd. Maar het is opvallend dat Brito nu ‘on the record’ de geruchten weerlegt. Doorgaans weigert het bedrijf in te gaan op eender welk marktgerucht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20