Aantal Belgische coronabesmettingen opnieuw in stijgende lijn

Het aantal besmettingen met het coronavirus heeft in België opnieuw een lichte stijging gekend. Daarmee wordt een periode van verscheidene weken met een voortdurende daling afgebroken. Dat blijkt uit een rapport van het gezondheidsinstituut Sciensano.

De nieuwe toename moest volgens het instituut nagenoeg in alle Belgische regio’s worden vastgesteld, op uitzondering van Antwerpen en Brussel. In die gebieden worden echter nog wel meer besmettingen opgetekend dan in andere delen van het land.

Uit de meest recente cijfers van Sciensano blijkt dat tijdens de jongste week gemiddeld 453,6 nieuwe besmettingen per dag dienden te worden gemeld. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover de vorige periode van zeven dagen, toen nog gemiddeld 445 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. 

Overlijdens

Bij de overlijdens is er daarentegen nog wel een lichte daling. Er stierven volgens de recentste cijfers elke dag nog gemiddeld 3,1 mensen aan de gevolgen van een besmetting. In totaal heeft het coronavirus in België nu aan 9.906 mensen het leven gekost

Bij het aantal ziekenhuisopnames was er eveneens sprake van een lichte daling tot een gemiddelde van 16,7 nieuwe patiënten per dag.

Met gemiddeld 793 besmettingen per dag, blijft Brussel in België nog altijd de grootste hotspot van de epidemie. Antwerpen staat op de tweede plaats met gemiddeld 570 besmettingen per dag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20