2022, het jaar van de Mac: 7 nieuwe Apple-producten op komst

Apple zal naar verwachting in de loop van dit jaar de overschakeling van Macs op Apple silicon-chips voltooien. Hoewel verschillende modellen hier al van profiteren, moet een groot aantal Macs in 2022 een upgrade krijgen. Naar verwachting zullen de komende maanden niet minder dan 7 nieuwe Macs worden geïntroduceerd.

In 2020 kondigde Apple aan dat het afzag van Intel- en AMD-chips in zijn machines ten voordele van zijn eigen processoren. De uitvoering van dit besluit zou twee jaar in beslag nemen, aangezien het bedrijf uit het Californische Cupertino heeft gekozen voor een soepele overgang.

De MacBook Air, Mac Mini, iMac en MacBook Pro waren de eersten die konden profiteren van de Apple Silicon M1, gevolgd door de MacBook Pro met de M1 Pro- en M1 Max-chips. Apple lijkt hiermee op schema te liggen. Het Amerikaanse bedrijf zou zijn overgang dit jaar moeten voltooien.

Bloomberg-journalist Mark Gurman – vaak goed op de hoogte van de plannen van Apple – heeft in zijn laatste nieuwsbrief de Macs opgesomd die in 2022 baat zouden hebben bij een upgrade. Sommige van de kandidaten zouden voor het eerst een Apple-processor hebben.

  • Mac mini M1 Pro
  • MacBook Pro 13 M2
  • Mac mini M2
  • iMac M2
  • MacBook Air M2
  • iMac Pro M1 Pro en M1 Max
  • Mac Pro M1 Max

Een tweede-generatie-processor

De MacBook Pro 13″ en de Mac mini zouden de eerste computers zijn die in de loop van het jaar worden vernieuwd, meent de journalist. Een logische voorspelling, want zij zijn de oudste in de reeks. De nieuwste iMac Pro moet gewoon met een M1 Pro- en M1 Max-chip worden afgewerkt.

Maar 2022 zou het jaar kunnen zijn dat Apple kiest voor de lancering van de nieuwe generatie van zijn eigen chip, de Apple Silicon M2. De architectuur moet min of meer dezelfde blijven. Het is vooral het grafische gedeelte dat moet verbeterd worden. De MacBook Air zal hier als eerste van profiteren – maar we zullen tot het einde van het jaar moeten wachten om daarachter te komen. De release, die oorspronkelijk gepland was voor eind 2021 of zelfs begin 2022, is namelijk uitgesteld.

De nieuwe Mac Pro zou Apple’s meest ambitieuze model van dit jaar zijn. De “mini”-machine zou moeten profiteren van twee versies van de M1 Max-chip; het model zou dus tot 40 CPU-kernen en 128 grafische kernen kunnen hebben. Een echt monster, dat onthuld moet worden tijdens Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, WWDC, die in juni plaatsvindt.

(lb/lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20