“Apple’s augmented reality-headset verschijnt in 2022 en zal net zo krachtig zijn als een Mac”

Apple-liefhebbers kunnen sneller dan verwacht de eerste augmented reality-headset van de tech-onderneming in handen krijgen. Het accessoire, dat door sommige analisten als bijzonder krachtig wordt omschreven, zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 worden gelanceerd.

Volgens geruchten werkt Apple aan een aantal nieuwe producten, waaronder een autonome auto, maar ook een augmented en/of virtual reality-headset. Een hardnekkig gerucht op basis van verschillende patenten die Apple heeft ingediend, versterkt door de talrijke commentaren van gerespecteerde analisten, waaronder de beroemde Ming-Chi Kuo. Deze heeft namelijk consequent verklaard dat Apple binnenkort zo’n headset zal uitbrengen.

Een zeer krachtige headset

In zijn laatste notitie aan investeerders, ingekeken door MacRumors, deed de analist ook enkele technische voorspellingen over het toestel. De eerste AR-headset van Apple zou “rekenkracht op Mac-niveau” hebben.

Om de AR-ervaring te garanderen, zou het accessoire twee afzonderlijke processoren hebben. Daarvan zou de ene even krachtig zijn als de M1-chip die vorig jaar op Macs werd geïntroduceerd, en zou de andere eerder low-end zijn, aangezien deze uitsluitend zou worden gebruikt voor het beheer van de inputs van de verschillende sensoren, waarvan er 6 of 8 zouden zijn.

Dankzij zijn rekenkracht zou de AR-headset van Apple ook een virtual reality-ervaring kunnen bieden aan gebruikers. De set zou ook twee 4K OLED-microdisplays van Sony bevatten om deze meeslepende ervaring aan te bieden.

Een volledig onafhankelijke headset

Ming-Chi Kuo denkt dat het toestel aan een iPhone gekoppeld zal moeten worden of volledig onafhankelijk zal zijn. “Als de AR-headset uitsluitend als accessoire voor de Mac of iPhone in de markt wordt gezet, zal dat niet bevorderlijk zijn voor de productgroei. Een AR-headset die onafhankelijk werkt, betekent dat hij zijn eigen ecosysteem heeft en de meest complete en flexibele gebruikerservaring biedt”, zei hij.

Een mening die niet noodzakelijkerwijs wordt gedeeld door andere Apple-specialisten, die voorspellen dat de AR-headset van het bedrijf afhankelijk zal zijn van de iPhone. In ieder geval hoeven we maar een jaar te wachten om het uit te proberen, volgens het tijdschema van Ming-Chi Kuo.

(lb/lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20