Macron heeft een antwoord op Russische en Chinese concurrentie: een grote Europese bank

Maandag liet de Franse president Emmanuel Macron weer eens een ballonnetje op: hij pleit voor een grote gemeenschappelijke Europese bank. En als daarbij een Franse speler moet worden opgekocht, heeft hij daar geen probleem mee.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens de Franse president Macron is het simpel: de concurrentiestrijd met China, Rusland maar ook de Verenigde Staten is een strijd die de Europese Unie samen moet aangaan. Maar hoe langer Macron op dezelfde nagel klopt, hoe duidelijker het wordt dat er maar weinig écht beweegt.

In het nieuws: Macron meent dat consolidatie de EU sterker maakt.

  • "Handel drijven zoals Europeanen betekent dat je moet consolideren als Europeanen. We moeten nu die doos open maken en een interne markt-aanpak hanteren die veel efficiënter is", verklaarde hij in een interview met persagentschap Bloomberg.
  • Macrons plannen voor de EU zijn niet nieuw. Hij pleit al langer voor een sterkere Unie met minder regels en een eengemaakt financieel plan. De president kondigde alvast aan dat er 1
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer