De 15 grootste crypto-influencers en wat zij over Bitcoin denken

HelloSafe stelde een lijst van de belangrijkste influencers in de cryptowereld samen. De sleutelfiguren die dus met een simpele tweet de koers van Bitcoin of een ander digitaal activum moeiteloos kunnen beïnvloeden.

Het cryptodroomjaar 2021 eindigde in een forse berenmarkt en mondde de afgelopen maand vervolgens uit in een stevige hausse. Cryptomunten zijn nog steeds bijzonder volatiel, wat enerzijds hun grootste probleem is, maar ze ook zo interessant maakt voor beleggers. Zo namen crypto een forse duik aan de aanvang van de Russische invasie van Oekraïne en zagen ze vervolgens een mooie rally. Bitcoin nadert een prijs van 44.000 dollar, terwijl Ether opnieuw boven de 3.000 dollar koerst.

Hier zijn de 15 grootste beïnvloeders in de cryptowereld:

1. Elon Musk

De persoon op de eerste plaats komt niet als een verrassing. Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk heeft het afgelopen jaar geregeld met een simpele tweet de prijs van crypto zoals Dogecoin beïnvloed. Het meest recente voorbeeld dateert nog van 20 december. Toen tweette Musk dat Bitcoin bijna net zo rot is als fiatgeld. In reactie donderde de koers van Bitcoin bijna 20 procent lager. De 75 miljoen volgers van Musk op Twitter hangen volledig aan zijn lippen.

2. Jack Dorsey

De voormalige baas van Twitter liet bijna alles achter in het techbedrijf om terug te keren naar zijn eerste liefde: betaalbedrijf Square (inmiddels heet de onderneming Block, een verwijzing naar zijn missie in de blockchainsector). Dorsey is een absolutie Bitcoinstier en hij is van plan om met Block het gebruik van cryptomunten te ontwikkelen en wijdverspreid te maken.

Jack Dorsey. (isopix)

3. Changpeng “CZ” Zhao

De Chinees-Canadese Changpeng Zhao, ofwel “CZ”, is de oprichter van Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld. Deze selfmade man werd geboren in China en emigreerde vervolgens naar Canada. Ondertussen is hij de rijkste cryptomiljardair met een vermogen van 96 miljard dollar. 99 procent van dat fortuin is geïnvesteerd in digitale activa. Als er dus een duidelijke cryptovoorstander is, is hij het wel. 

“Ik kocht geen crypto, maar bekeerde me tot crypto”, schreef de man ooit op Twitter.

Changpeng Zhao. (Isopix)

De rest van de top vijftien wordt aangevuld door de volgende personen:

 • Vitalik Buterin, mede-oprichter van het blockchainsysteem Ethereum
 • Michael Saylor, beheerder van het Bitcoinfonds MicroStrategy
 • Chamath Palihapitiya, CEO van Social Capital
 • PlanB, de Bitcoin-analist die met het “Stock to Flow”-model op de proppen kwam
 • Anthony Pompliano, YouTuber en cryptoanalist
 • Brian Armstrong, CEO van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase
 • Charlie Lee, bedenker van Litecoin, ofwel het neefje van Bitcoin
 • Willy Woo, cryptoanalist
 • Barry Silbert, oprichter van de Digital Currency Group
 • Dan Held, cryptoanalist
 • Ivan on Tech, een tech-enthousiasteling die een groot voorstander van Web3 is
 • Tim Draper, miljardair die buiten Bitcoin ook fors investeerde in Tesla, Baidu en Skype

Voorspellingen voor de koers van Bitcoin

Sommige leden van deze top 15 hebben een zeer uitgesproken mening over waar de koers van Bitcoin eind 2022 zal staan. De voorspellingen variëren van 40.000 dollar tot zo’n 400.000 dollar.

(Fotocredit: HelloSafe)

Met bijdrage van Jeremy Van der Haegen.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20