Gent opent eerste IKEA-hotel ‘Moxy’ in België, dan volgt Antwerpen

Gent wordt in 2019 de eerste stad die een Moxy-hotel krijgt, een hotel gebouwd en uitgebaat door IKEA. Ook Antwerpen zal snel nadien volgen. Het is niet bepaald de bedoeling dat de zelfbouw-reputatie van de meubelwinkel ook overslaat op de hotels.“De Moxy-hotels hebben het niveau van een viersterrenhotel, maar dan voor de prijs van drie sterren”, zeggen ze bij IKEA. De hotels worden dan ook in samenwerking met de Marriot-keten gezet. Interessant genoeg wil dat zeggen dat IKEA-meubels niet zullen voorkomen in de hotelketen van de meubelgigant. 

article photo

© Moxy

Géén IKEA-meubelen

Een IKEA-bed is natuurlijk iets dat jij en enkel jij gebruikt, maar hotelbedden en hotelkasten worden veel vaker gebruikt. Ze moeten daarom wat steviger zijn dan een standaardbedje van IKEA. De prijs van een hotelkamer zal wel IKEA-allures hebben: 120 euro voor een viersterrenervaring, weliswaar zonder ontbijt. Roomservice krijg je ook niet. 

De stijl van IKEA zal dan wel weer zichtbaar zijn in de Moxy-hotels: licht, blank hout en toch gezellig en praktisch, dat zal het idee zijn. Er komen Moxy’s in Gent en Antwerpen, maar ook in Brussel, Luik en Charleroi zullen 

Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi

Het IKEA-gevoel zal je wél kunnen krijgen in de Moxy-hotels. Scandinavisch, licht en toch gezellig, dat wordt het uitgangspunt. Gent en Antwerpen krijgen dus sowieso wel wat IKEA-fans over de vloer. Maar ook Wallonië krijgt Moxy hotels: de aanvragen voor Brussel, Luik en Charleroi zijn binnen.

Moxy Gent verrijst aan de Kouter, in Antwerpen komt het hotel op de oude Zillion-site. Wie zin heeft om al sneller eentje te proberen: in Berlijn of Londen zijn er al Moxies te vinden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20