1.100 coronadoden per dag in VS: Trump cancelt grote rally

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een grote Republikeinse verkiezingsrally afgelast. Er vallen al drie dagen op rij 1.100 doden per dag door het coronavirus.

Normaal zou er tussen 24 en 27 augustus een groot Republikeins congres doorgaan in Florida, maar Trump heeft nu beslist om die af te gelasten. Florida is een van de zwaarst geraakte staten in de Verenigde Staten. Slechts in twee andere staten vielen meer doden door het coronavirus.

Grote conventie

‘Het is nu niet het juiste moment voor een grote conventie’, zei Trump, maar de Amerikaanse president liet wel optekenen dat hij nog steeds een speech zou geven.

‘Het is moeilijk voor ons om te zeggen dat er veel mensen in een kamer moeten zitten en dat andere mensen dat niet moeten doen’, aldus Trump. ‘Er is niets zo druk als een congres. Ik denk dat we daarmee het goede voorbeeld geven.’ De speech van de Amerikaanse president zal dus in een andere vorm plaatsvinden.

Halve dag in North Carolina

Sommige Republikeinse kiesmannen zullen nu samenkomen in Charlotte, de hoofdstad van North-Carolina. Dat was de originele locatie voor het evenement. Trump had de rally verplaatst omdat er in North-Carolina strengere afstandsmaatregelen zijn.

Daar gaat nu een evenement van een halve dag door, op 24 augustus. Daar zal de president formeel genomineerd worden door zijn partij, als presidentskandidaat. Er is geen alternatieve Republikeinse kandidaat.

Huidige situatie

In november van dit jaar gaan de presidentsverkiezingen door. Trump neemt het dan op tegen de Democraat Joe Biden.

De Verenigde Staten worden momenteel geplaagd door een zware tweede golf van het coronavirus. Er vielen de laatste drie dagen elke dag minstens 1.100 doden. Veel beschuldigende vingers wijzen boos naar de Amerikaanse president, die in het begin van de epidemie het coronavirus zou onderschat hebben.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20