Zuid-Korea pompt 187 miljoen dollar in eigen metaverse-project

Het Zuid-Koreaanse ministerie van ICT, Wetenschap en Toekomstplanning heeft 223,7 miljard Koreaanse won (186,7 miljoen dollar, of 166 miljoen euro) toegezegd voor de creatie van een nationaal metaverse-ecosysteem. Het project moet de groei van digitale ondernemingen in het land ondersteunen. Dat bericht cryptonieuwssite Cointelegraph.

Waarom is dit belangrijk?

Het metaverse is een digitale omgeving waar de gebruiker met een eigen avatar – een gepersonaliseerd game-achtig figuurtje dat de gebruiker visueel vertegenwoordigt – in rond kan lopen. Sommigen zien het als de volgende fase van het huidige internet, dat nu een ruimtelijke vorm krijgt. Gebruikers kunnen er handelen in cryptomunten en NFT’s, en zelfs onroerend goed aankopen. De Zuid-Koreaanse overheid is van plan om deze technologische innovatie te omarmen.

De overheidsinstantie is van plan haar metaverse te gebruiken als platform voor de uitbreiding van de “virtuele industriële groei” van steden, onderwijs en media.

Content-creators zullen op meerdere fronten steun krijgen om het juiste talent aan te trekken om het platform te helpen opbouwen. Het ministerie zei dat het een metaverse-ontwikkelaarswedstrijd, creatieve activiteiten voor de community, en een heuse hackathon zal organiseren.

“Digital New Deal”

In de aankondiging klonk het ook dat dit metaverse-initiatief deel uitmaakt van de bredere “Digital New Deal” in Zuid-Korea.

Dit is een beleidspakket om de groei van digitale technologieën te bevorderen, oppert Park Yungyu, communicatiehoofd van het bevoegde ministerie. “Het is belangrijk om een metaverse-ecosysteem van wereldklasse te creëren als startpunt om een nieuwe hyperverbonden industrie intensief te stimuleren”, wierp hij op.

Wereldwijd bereik

Het ministerie verwacht ook dat zijn metaverse een wereldwijd bereik zal hebben aangezien er mettertijd naadloze toegang zal zijn tot Zuid-Koreaanse bedrijven.

De steun voor technologische innovatie speelt niet enkel op nationaal niveau. Zo onderzoekt de gemeentelijke overheid van Seoel sinds vorig jaar de mogelijkheden voor een openbare metaverse-ruimte. In november vorig jaar werden plannen aangekondigd voor een platform genaamd “Metaverse 120 Center”.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20