Zuid-Koreaanse toezichthouders verbieden hun medewerkers om te beleggen in cryptomunten

Volgens een reportage van de Zuid-Koreaanse televisiezender SBS TV hebben de belangrijkste financiële toezichthouders van het land aan hun medewerkers gevraagd om niet langer te beleggen in cryptomunten. ‘De maatregel is bedoeld om belangenconflicten te vermijden’, aldus één van de regulatoren.

Er valt de afgelopen dagen heel wat cryptonieuws te rapen in Zuid-Korea. Zo liet de Zuid-Koreaans minister van Financiën Hong Nam-ki gisteren weten dat zijn regering vanaf 2022 vermogenswinsten uit de handel in cryptovaluta’s zal belasten. Gisteren meldde de Korea Times ook dat Eun Sung-soo, de voorzitter van de Financial Services Commission (FSC), tijdens een vergadering van de National Assembly’s Political Affairs Committee vorige week heeft gezegd dat de meer dan 200 cryptobeurzen in het land na september mogelijk de deuren moeten sluiten.

Strengere regels medewerkers toezichthouders

De regulatoren gaan ook strenger optreden tegen hun medewerkers die beleggen in cryptomunten. Uit een reportage van de televisiezender SBS TV blijkt dat de FSC en de Financial Supervisory Service (FSS) aan hun medewerkers die werken in afdelingen die zich bezighouden met de crypto-regelgeving hebben gevraagd om eventuele belangen in cryptomunten voor 7 mei te melden. De toezichthouders hebben ook gevraagd om zich te onthouden van verdere investeringen in cryptomunten.

De toezichthouders zijn in het verleden al enkele keren onder vuur komen te liggen voor cryptogerelateerde activiteiten, met ten minste één geval waarbij een werknemer betrokken was die zijn cryptobelangen verkocht vóór de aankondiging van een wijziging in de regelgeving in 2017.

Belangenconflicten voorkomen

In een interview met SBS TV heeft een auditor bij FSC gezegd dat de nieuwe maatregel is ontworpen om belangenconflicten te voorkomen. Hij voegde er meteen aan toe dat er voor alle medewerkers van de afdelingen die belast zijn met cryptozaken een verbod zou gelden om cryptomunten te bezitten of te verhandelen.

De regulatoren hebben ook aan de werknemers met connecties in de cryptowereld gevraagd om deze zaken te melden. Voorts werd hen op het hart gedrukt dat ze de informatie die ze leren tijdens het uitoefenen van hun functie niet mogen gebruiken voor investeringsdoeleinden.

Lees ook:

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20