Moet bitcoin binnenkort zijn toppositie prijsgeven aan deze cryptomunt?

Cryptomunten bestaan in alle maten en vormen. Tot nu toe blijft bitcoin wel heer en meester. ‘Al zou het wel eens kunnen dat de cryptomunt handshake binnen enkele jaren bitcoin naar de kroon steekt’, zei Jehan Chu, oprichter van het handelsplatform voor cryptomunten Kenetic, in een reactie aan Bloomberg.

Met een marktwaarde van maar liefst 1.000 miljard dollar blijft bitcoin de grootste cryptomunt wereldwijd. De cryptomunt is overigens al lichtjes hersteld van de correctie vorige week. Momenteel betaalt u 53.900 dollar voor een cryptomunt. De waarde van de munt was even gezakt tot 47.800 dollar.

Tot 100.000 dollar

Chu verwacht dat de prijs van bitcoin in het derde kwartaal kan stijgen tot 100.000 dollar. ‘Als we naar de geschiedenis van de munt kijken, zien we dat een correctie doorgaans gevolgd wordt door een hausse die bitcoin naar een nieuwe recordhoogte stuwt’, aldus de oprichter van Kenetic.

Op lange termijn verwacht Chu wel dat de cryptomunt zijn toppositie zal moeten prijsgeven aan handshake. Dat is de cryptomunt die schuilgaat achter een bedrijf die blockchain gebruikt om de tussenpersoon bij de verdeling van TLD’s uit te schakelen. Een TLD is een topdomein, zoals .com, .nl of .be. ‘Dankzij handshake kunnen mensen over een eigen topdomeinnaam beschikken zonder dat ze één moeten huren’, aldus Chu.

‘Stel dat iemand een site wil oprichten, moet hij niet langer een TLD huren bij één van de grote spelers om bijvoorbeeld Paul.com te creëren. Gebruikers kunnen met behulp van handshake een eigen TLD ontwikkelen en bezitten. De persoon uit mijn voorbeeld kan bijvoorbeeld een site maken die eindigt op .paul, zoals computer.paul’, zei Chu.

Internet hervormen

‘We mogen de impact hiervan niet onderschatten’, benadrukte Chu in het interview met Bloomberg. ‘Zo kan er bijvoorbeeld geen sprake meer zijn van censuur. Handshake heeft dan ook het potentieel om het internet te hervormen.’ De oprichter van Kenetic verwacht dat handshake in de komende vijf jaar groter zal zijn dan bitcoin.

De cryptomunt heeft hoe dan ook nog een lange weg af te leggen. Op dit moment betaalt u 0,65 dollar voor één handshake. Volgens coinmarketcap staat de munt op 187ste plaats in de rangschikking van de grootste cryptomunten. De marktwaarde bedraagt ongeveer 240 miljoen dollar.

Lees ook:

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20