Zorgvastgoed straalt op Brusselse beurs na uitstekende resultaten

Het zorgvastgoedbedrijf Aedifica gaat de dag uit met een winst van 4 procent. In volle coronacrisis kon de groep zowel haar omzet als winst opkrikken. Beiden kwamen hoger uit dan de eigen verwachtingen.

De huurinkomsten van Aedifica, dat deel uitmaakt van de Bel20, gingen 38 procent hoger naar 163,4 miljoen euro. De winst uit de kernactiviteiten deed er 37 procent bij en kwam op 100 miljoen euro terecht. Dat laatste heeft het Brusselse bedrijf vooral te danken aan de overname van de Finse zorgvastgoedspecialist Hoivatilat.

De coronacrisis had dus weinig invloed op Aedifica, al liepen er wel enkele projecten vertraging op.

Care Property Invest

Op de brede beurs gaat sectorgenoot Care Property Invest zelfs 6,4 procent hoger. De eigenaar van zorgflats en woonzorgcentra zag zijn winst op jaarbasis stijgen met 16 procent. In coronatijden gingen de inkomsten mooi in stijgende lijn.

De Brusselse sterindex Bel20 eindigt woensdag 1,3 procent in het groen.

Luxe

In Parijs is het al luxe dat de klok slaat. Kering, de eigenaar van onder andere Gucci, gaat 5,3 procent hoger, Hermès doet er 3,2 procent bij en Louis Vuitton-eigenaar LVMH stijgt 2,7 procent. Franse beleggers hebben duidelijk hoop op een heropleving van de economie.

De euro viel woensdag terug tot 1,18 dollar. Dinsdag koerste de eenheidsmunt even boven 1,20 dollar, maar dat bleef niet lang duren. Toch zit de euro al even in de lift. Na de koersval in maart, heeft de euro sinds halverwege mei de blik naar boven gericht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20