Zoom zet techbeurs Nasdaq op stevige winst

De Amerikaanse beurzen starten de maand rustig. De Dow Jones blijft stabiel, de S&P500 gaat 0,3 procent hoger en de Nasdaq doet er bijna 1 procent bij dankzij de videoconferentie-app Zoom.

Zoom kwam zondagavond met resultaten en die waren zeer om over naar huis te schrijven. Het ‘sociale netwerk van de pandemie’ kon ontzettend profiteren van de coronacrisis. Plots moest iedereen een Zoom-account hebben om met zijn collega’s of met zijn vrienden te kunnen communiceren tijdens de eenzame dagen thuis.

De omzet van de videobeller ging vier keer hoger naar 663,5 miljoen dollar. Er kwamen in het afgelopen kwartaal 81 procent nieuwe klanten bij.

En die goede resultaten weerspiegelen zich naar goede gewoonte in de beurskoers. Het aandeel gaat 40 procent hoger een half uur na de opening van de beurs.

Beste maand

Voorts doet ook Apple het goed. Het aandeel van de iPhone-maker gaat 2 procent hoger. Maandag was het al 3 procent gestegen nadat Apple zijn aandelen in vier had gesplitst om ze toegankelijker te maken. Tesla, dat hetzelfde deed, gaat 3 procent onderuit.

De andere beurzen houden het wat rustiger. De brede S&P500 en de sterindex Dow Jones hebben er net hun beste augustus in meer dan 30 jaar opzitten. Beide indexen gingen meer dan 7 procent hoger in één maand tijd en stonden voor de vijfde maand op rij in het groen. De Nasdaq ging 10 procent hoger, zijn beste maand in 20 jaar.

De dollar verliest dan weer aan waarde. Even was 1 euro meer dan 1,20 dollar waard, zijn hoogste peil sinds mei 2018, maar de eenheidsmunt viel al snel weer terug.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20