Zelfs tabloid New York Post laat Trump vallen: ‘Stop de waanzin, meneer de President’

Is het rijk van Donald Trump nu helemaal uit? Een van zijn grootste fanbladen, de tabloid New York Post, smeekt de nukkige president om met zijn ‘antidemocratische staatsgreep’ te stoppen.

De New York Post, een conservatieve tabloid die behoort tot het Fox-imperium van Rupert Murdoch, heeft Donald Trump altijd gesteund, maar vinden zijn onophoudelijke berichtenstroom over verkiezingsfraude, waar volgens rechters geen bewijs voor te vinden is, toch een brug te ver.

‘Meneer de president … Stop de waanzin. U hebt de verkiezingen verloren, hier is hoe u uw nalatenschap kunt beschermen’, schrijft de krant op zijn voorpagina.

In de krant stelt de redactie de koppigheid van Donald Trump in het ontkennen van de uitslag van de presidentsverkiezingen gelijk aan een ‘antidemocratische staatsgreep’.

De journalisten zeggen ‘het is tijd om een ​​einde te maken aan deze grimmige maskerade.’ Hoewel ze erkennen dat de president het volste recht had om mogelijke verkiezingsfraude te onderzoeken, zijn ze van mening dat deze rechtszaken geen vruchten hebben afgeworpen en dat dit het moment is ‘om verder te gaan.’

‘Woede kanaliseren’

‘We begrijpen, meneer de president, dat u boos bent omdat u hebt verloren. Maar doorgaan op deze weg is rampzalig’, schrijft de redactie. ‘We bieden u dit aan als een krant die u heeft aangemoedigd, die u heeft gesteund: als u uw invloed wil consolideren en zelfs de weg wil bereiden voor een toekomstige comeback, moet u uw woede kanaliseren in iets productievers’, is het advies van de New York Post.

Trump zaaide de voorbije dagen verwarring en ergernis door het belangrijke steunpakket voor de Amerikaanse economie eerst niet, en dan alsnog toch goed te keuren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20