Young Professionals met zaalmedewerker Ryan: “Met ouders in de restaurantbusiness voelde het natuurlijk om ook deze weg in te slaan”

“Het werkleven heeft zeker zijn ups en downs, vooral in de horeca waar de druk hoog ligt.” Ryan, een 23-jarige zaalmedewerker, deelt zijn inzichten over het leven achter de schermen van een restaurant.

“Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?”

“Mijn roots liggen eigenlijk al in de horeca”, vertelt Ryan met een glimlach. “Met ouders die altijd in de restaurantbusiness hebben gezeten, voelde het als een natuurlijke stap om ook deze weg in te slaan. Van jongs af aan hielp ik al mee in de zaken van mijn ouders, dus het voelde als een tweede natuur om in deze branche te werken.”

“Wat betekent het voor jou om een zaalmedewerker te zijn?”

“De zaal voelt als mijn tweede thuis”, zegt hij enthousiast. “Het is geweldig om gasten te verwelkomen, ze te zien genieten van hun ervaring en bij te dragen aan mooie herinneringen die ze meenemen.”

“Wat zijn de grootste uitdagingen in jouw werk?”

“Het is niet altijd rozengeur en maneschijn in de horeca”, geeft Ryan toe. “Een van de grootste uitdagingen is het vinden van een balans tussen werk en privéleven”, legt hij uit. “De werktijden kunnen onregelmatig zijn en de lange dagen eisen soms hun tol. Het is belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen en goed voor jezelf te zorgen.”

“Heb je nog langetermijndoelen in deze carrière?”

“Hoewel ik op dit moment nog geen concrete langetermijndoelen heb, heb ik wel ambities om te groeien en mezelf verder te ontwikkelen in de branche”, zegt hij lachend. “Misschien droom ik er stiekem wel van om ooit mijn eigen restaurant te hebben. Maar voor nu richt ik me vooral op het verbeteren van mijn vaardigheden en het leren van nieuwe dingen.”

“Wat zou je adviseren aan anderen die dezelfde carrière overwegen?”

“Als ervaren zaalmedewerker heb ik enkele waardevolle adviezen voor aspirant-collega’s”, zegt Ryan bedachtzaam. “Wees je bewust van de uitdagingen die deze branche met zich meebrengt. Maar laat je niet ontmoedigen. Als je een passie hebt voor gastvrijheid en het leuk vindt om met mensen te werken, dan is de horeca zeker een mooie en uitdagende carrière. Blijf positief, blijf leren en vergeet vooral niet om van elk moment te genieten.”

Meer