Young Professionals met chef de partie Sander: “Voor mij draait alles om liefde voor het vak”

In een diepgaand gesprek met Sander, een 21-jarige chef de partie, delen we zijn fascinerende reis door de culinaire wereld, gedreven door een onwankelbare liefde voor koken.

Wat inspireerde je om een carrière in de culinaire wereld na te streven?

“Voor mij draait alles om passie. Ik ben opgegroeid met een liefde voor koken, altijd te vinden in de keuken, samen met mijn ouders. Die passie is altijd bij me gebleven. Ik heb mij op veertienjarige leeftijd ingeschreven voor de koksschool. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik wist dat mijn hart in de keuken lag, en ik wilde die passie volgen, wat er ook gebeurde.”

Nu, als lid van het keukenteam, geniet Sander van de uitdagingen en voldoening die zijn werk met zich meebrengt, van het voorbereiden van voorgerechten tot het creëren van verbluffende desserts.

Wat vind je het meest bevredigend aan je werk als chef de partie?

“Toch draait het niet alleen om het koken. Het gaat ook om de sfeer, de samenwerking, het gevoel van voldoening dat je krijgt wanneer je een tevreden glimlach op de gezichten van de gasten ziet.”

Ik leef in het moment. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik blijf doen wat ik leuk vind. Misschien reis ik ooit de wereld rond, stage lopen in Frankrijk, Japan of Spanje. Of misschien open ik ooit mijn eigen restaurant. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Wat is de belangrijkste les die je heb moeten leren?

“Het draait allemaal om veerkracht. In de keuken moet je leren omgaan met stress, met uitdagingen, met frustraties. Maar je moet ook leren om die dingen van je af te zetten, om door te gaan, om altijd te streven naar perfectie. Voor mij draait alles om liefde voor het vak. En zolang ik dat heb, weet ik dat ik altijd gelukkig zal zijn in de keuken.”

Met deze inzichten keert Sander terug naar zijn werk, klaar om opnieuw zijn stempel te drukken op de culinaire wereld, één gerecht tegelijk.