Werknemers staan te popelen om Copilot, de nieuwe AI-assistent van Microsoft, te gebruiken, maar is die het geld wel waard?

Microsoft zet stevig in op artificiële intelligentie door Copilot, een assistent, toe te voegen aan zijn Office-toepassingen. Amerikaanse bedrijven konden Copilot zes maanden uitproberen, en er zit potentieel in. Vragen over de prijs-kwaliteitverhouding blijven wel hangen.

Waarom is dit belangrijk?

Microsoft wil van AI een speerpunt maken. CEO Satya Nadella ziet Copilot als essentieel om zijn bedrijf te laten groeien. Hij wil openlijk de concurrentie met Google en Meta aangaan. Alleen komt dat nog niet echt van de grond.

In het nieuws: Testers van Copilot vinden de toepassing nogal prijzig.

  • Copilot is, net zoals ChatGPT of Google Gemini, een assistent die werkt met AI. Het kan mails samenvatten en teksten genereren. Microsoft hoopt de concurrentie te kunnen overstemmen door snelle integratie met zijn Office-pakket. Copilot biedt direct hulp bij Word, PowerPoint of Teams.
  • De chatbot werd al toegevoegd aan de zoekmachine Bing, maar had niet genoeg aantrekkingskracht om mensen te overtuigen om Google lin
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer