AI verovert PowerPoint en Word: hoe Microsoft met Copilot een revolutie op je werkcomputer ontketent

Het tempo waarin softwarereus Microsoft nieuwe toepassingen op basis van artificiële intelligentie lanceert, is nauwelijks nog bij te houden. De softwarereus onthulde donderdag zijn plannen om AI toegankelijker te maken voor een breder publiek, met name op de werkplek, via zijn nieuwe Microsoft 365 Copilot-tool.

De essentie : Microsoft introduceert een nieuwe AI-tool, genaamd Copilot, voor de toepassingen Microsoft 365, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Teams en Outlook. Hoe zal dit werken?

  • Word : Copilot kan bijvoorbeeld documenten schrijven op basis van andere bestanden in de databank. De tool bewerkt (of herschrijft zelfs) ook delen van het document en kan samenvattingen maken of de stijl en toon veranderen, bijvoorbeeld om de tekst formeler te laten klinken.
  • Excel : De tool kan rapporten maken op basis van Excel-gegevens. Copilot kan ook verbanden tussen gegevens vinden, hypotheses en nieuwe formules voorstellen. Je kan bijvoorbeeld vragen om de verkoop per type en kanaal samen te vatten en een bijbehorende tabel te maken.
  • PowerPoint : Copilot kan tekstdocumenten omzetten in presentaties.
  • Outlook : Met behulp van Copilot is het mogelijk de conversaties van verschillende e-mails samen te vatten of automatisch conceptantwoorden aan te maken.
  • Teams : De tool kan vergaderingen transcriberen, gemiste informatie terughalen als je te laat op de vergadering bent aangekomen, of discussies samenvatten en er een verslag over genereren. Copilot kan ook de onderwerpen voorbereiden die in een vergadering moeten worden besproken aan de hand van eerder verstrekte documenten.

Meer informatie : De AI zal in eerste instantie beschikbaar zijn als test voor een aantal zakelijke klanten.

  • “Wij geloven dat deze volgende generatie AI een nieuwe golf van productiviteitsgroei zal ontketenen”, zei CEO Satya Nadella in een livestream-presentatie.
  • Daarnaast onthulde Microsoft een nieuwe chatbot voor ondernemingen, genaamd Business Chat. Die chatbot zal relevante cijfers vergaren, samen met context over die cijfers, afkomstig uit onder meer mails en interne chats.

Tussen de lijnen : De nieuwe aankondigingen zijn een directe reactie op de onthullingen van Alphabet, het moederbedrijf van Google. De techgigant heeft dinsdag uitgepakt met AI-functies voor Gmail en Google Docs.

  • De functies voor het samenvatten van threads, e-mails en vergaderingen zijn vergelijkbaar met die van Google’s AI-tool.
  • Al deze functies volgen op de integratie van ChatGPT – waarvan de nieuwe versie enkele dagen geleden werd onthuld – in Microsoft Office 365-toepassingen.

(ns)

Meer