Een Waals regeerakkoord kan al “over enkele weken”, meent Les Engagés-kopstuk

MR en Les Engagés verrasten vriend en vijand door al op dag twee na de verkiezingen aan te kondigen dat ze samen een regering zullen vormen. Het vertrouwen blijkt groot, en de ambitie ook. Er wordt gewag gemaakt van een regeerakkoord binnen enkele weken.

In het nieuws: Elisabeth Degryse, Brussels lijstrekker voor Les Engagés, lijkt zeker van haar zaak.

  • “Over enkele weken zullen we iets kunnen voorstellen”, zo verklaarde Degryse bij De Ochtend op Radio 1. Het gaat dan om een regeerakkoord voor de Waalse gewestregering en de Franse gemeenschapsregering, wat in Wallonië twee aparte regeringen met dezelfde partijen zijn.
  • Met een meerderheid van 43 op 75 zetels in het Waals parlement was de keuze snel gemaakt. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez lijkt vooral verheugd dat hij de PS niet mee aan boord hoeft te trekken. Hij spreekt nu samen met Les Engagés-voorzitter Maxime Prévot over de werkwijze van de nieuwe regeringen, maandag gaat men dan van start met de inhoudelijke onderhandelingen.
  • Voor Les Engagés liggen daarbij de punten op gezondheid, welzijn en de economie, aldus Degryse. “We willen ook op een nieuwe manier aan politiek doen, zonder het geruzie en meer in functie van het algemeen belang”, stelt ze. Of de partijen veel water bij de wijn willen doen en het regeerakkoord in Wallonië daadwerkelijk zo snel beklonken is, valt nog te bezien: MR focust zich vooral op besparingen.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.