Wall Street zet vraagtekens bij snelle heropening Amerikaanse economie

De Amerikaanse beurzen krijgen dinsdag rake klappen nu de heropening van de Amerikaanse economie minder vlot verloopt dan verwacht.

De Dow Jones Industrial moet 457 punten prijsgeven, een verlies van 1,9 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq gaan respectievelijk 2,05 en 2,06 procent lager.

Aandelen die moeten profiteren van de heropening gaan lager. Dat geldt voor zowat alle bankaandelen, maar ook voor sportkledijmaker Nike en pretparkenuitbater Disney, die beide 2,8 procent prijsgeven. Beleggers pauseerden ook de aankoop van techaandelen die tot vandaag zes opeenvolgende dagen waren gestegen.

Leden van de Amerikaanse coronavirus taskforce getuigden voor een Senaatscommissie. Ze hebben weinig hoop op de snelle ontwikkeling van een vaccin voor het coronavirus. Ze verwachten ook dat het aantal besmettingen in de VS verder toeneemt naarmate meer staten hun economie heropenen. Voorbeelden van deze negatieve trend zijn nu al in Azië te vinden. Verder raakte bekend dat de staat Californië het zomerseizoen opgeeft en het ‘stay at home’-order voorlopig verlengt tot eind juli.

Olie gaat wel 6,8 procent hoger. Een vat WTI-olie kost nu 25,79 dollar. Goud stijgt met 0,4 procent. Voor een ounce goud telt u dinsdagavond 1.705 dollar neer. De euro gaat lichtjes omhoog tot 1,085 Amerikaanse dollar. De bitcoin stabiliseert na de halving en kost dinsdagavond 8.815 dollar, een winst van 1,46 procent. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20