Big Tech wordt enkel dominanter: Nasdaq stijgt voor zesde dag op rij

De Amerikaanse beursgraadmeter Nasdaq Composite stijgt voor de zesde dag op rij nu grote techbedrijven de winnaars van de Covid-19-crisis lijken te worden. De Nasdaq noteert ondertussen nog amper 6 procent onder zijn record van februari.

De Nasdaq klimt maandag 0,71 procent hoger, terwijl de S&P 500 0,39 procent stijgt. De Dow Jones Industrial laat 0,4 procent liggen, een verlies van 109 punten.

Amazon, Apple en Microsoft boeken alle minimum 1 procent winst, terwijl zowel Netflix als Alphabet 1,4 procent hoger gaan.

Dat bevestigt volgens analisten het toenemende belang van technologie voor bedrijven en consumenten. Verwacht wordt dat Big Tech van deze recessie zal profiteren om nog dominanter te worden. Toch blijft het wachten op een vaccin of een geneesmiddel voor Covid-19. Zolang dat er niet is zal de beurs rare sprongen blijven maken.

Olie gaat maandag 0,7 procent lager. Een vat WTI-olie kost nu 24,55 dollar. Goud gaat 0,77 procent lager. Voor een ounce goud telt u maandagavond 1.700 dollar neer. De euro noteert nagenoeg onveranderd op 1,08 Amerikaanse dollar. De bitcoin moet een deel van zijn winsten van de voorbije weken inleveren en kost 8.682 dollar, een verlies van 0,5 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20