Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 27 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Wall Street: uitverkoop techaandelen herneemt

Logo Business AM
Markten

23/09/2020 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

Isopix

De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan woensdag opnieuw flink lager. Tegenstrijdige berichten over de hernieuwde lockdown in het Verenigd Koninkrijk en de stand van de Amerikaanse economie zorgen voor weinig enthousiasme onder investeerders.

De 3 belangrijkste aandelenindexen lijden grote verliezen. De Dow Jones Industrial Average laat ruim 512 punten liggen, een daling van 1,9 procent. Eerder op de dag noteerde de Dow nog met een winst van 176 punten. Ook de S&P 500 en de Nasdaq Composite gaan respectievelijk 2,4 en 3 procent lager.

‘Big Tech’ in september al 10 procent lager

De ‘Big Tech’-aandelen blijven klappen incasseren. Amazon verliest 4,1 procent, Facebook 2,25 procent en Alphabet 3,4 procent. Ook Microsoft en Apple moeten respectievelijk 3,3 en 4,2 procent prijsgeven. Al deze aandelen noteren nu op zijn minst 10 procent lager dan begin september. 

Het aandeel Tesla moet ruim 10,3 procent inleveren. Investeerders lijken weinig overtuigd van Elon Musks voorspellingen over de ingebruikneming van een geoptimaliseerde batterij, die de prijs van de Tesla moet doen dalen.

Investeerders reageren ook verward op tegenstrijdige berichten vanuit het coronafront. Het VK verstrengt de maatregelen mogelijk voor een duur van een half jaar, terwijl de VS bevestigen dat er geen nieuwe maatregelen komen.

Op Capitol Hill raken Republikeinen en Democraten het niet eens over een tweede stimuluspakket, terwijl Fed-voorzitter Jan Powell woensdag voor het Amerikaanse Congres verklaarde dat zo’n pakket noodzakelijk is om het economisch herstel te ondersteunen.

Nike en Johnson & Johnson boeken winst

Goed nieuws was er dan weer voor farmabedijf Johnson & Johnson dat de start van de Fase-3 tests voor een potentieel coronavaccin mocht aankondigen. Het aandeel klimt met 0,6 procent. Ook sportartikelenproducent Nike gaat 10 procent hoger nadat het bedrijf zijn online verkopen in het derde kwartaal met 80 procent zag stijgen.

Olie gaat 0,7 procent lager. Een vat Brent-olie kost woensdagavond 41,43 dollar. Goud moet nog eens 2,2 procent inleveren en noteert op zijn laagste stand in 60 dagen. Een troy ounce goud (31 gram) is nog 1.865 dollar waard. Ook de euro levert opnieuw een half procent in en kost nog 1,1656 dollar. De bitcoin tenslotte gaat 2 procent lager en kost nog 10.300 dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks