Wall Street sluit beursweek in het rood af

Wall Street gaat het weekend in met rode cijfers. De Dow Jones verloor 0,41 procent en de S&P500 0,35 procent. De Nasdaq eindigde dicht bij huis.

Een van de grote verliezers op de Amerikaanse beurzen vrijdagavond was FedEx. Het aandeel verloor 5,71 procent. Het pakjesbedrijf kon donderdagavond uitpakken met beter dan verwachte kwartaalresultaten, maar de winstmarge van de divisie Ground viel tegen. Die daalde van 11,8 naar 7,5 procent.

Verlies voor Moderna

Moderna sloot de beursdag af met een verlies van 2,62 procent. Het coronavaccin van het biotechbedrijf heeft een positief advies gekregen van het adviescomité, maar de Amerikaanse president Donald Trump tweette het aandeel naar beneden. Volgens hem was het vaccin al goedgekeurd, wat dus nog niet het geval is.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1339912692736405507

Volgende week maandag wordt Tesla opgenomen in de S&P500. De beleggers reageren enthousiast op de komst van de elektrische autobouwer en stuwen het aandeel 5,96 procent hoger.

Overname geeft Bio Telemetry vleugels

Bio Telemetry kreeg een boost van 16,9 procent. Het elektronicabedrijf Philips neemt het zorgtechbedrijf over voor 2,8 miljard dollar.

Na een teleurstellende start van de beursdag kon Doordash alsnog het weekend ingaan met winst. Het aandeel steeg met 7,87 procent. Doordash kreeg eerst klappen nadat de analisten van Citron Research de beursgang van de Amerikaanse maaltijdbezorger hadden uitgeroepen tot ‘meest belachelijke beursgang van het jaar’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20