Wall Street sluit af met rode cijfers

De grote indexen op Wall Street sluiten af in het rood, ook de Dow ademt even uit na enkele dagen records breken.

De Dow Jones eindigde 0,4 procent in het rood, op de Nasdaq verliep de dag nog net iets slechter. De techindex verliest 0,8 procent. Ook de brede S&P 500 daalt met 0,4 procent.

Stimulus en rente

Net zoals gisteren lijken de angsten van beleggers veeleer overkoepelend te zijn. De rente is gestegen. De stimuluspakketten waar president Joe Biden hard voor pusht, lijken niet iedereen blij te stemmen.

De grootste daling zat wellicht bij Walmart, dat een serieuze opdoffer kreeg van de belegger na een hogere omzet. De winst per aandeel neemt echter een duik en Walmart waarschuwde ook dat de huidige hausse niet kon blijven duren. Het aandeel zakt bijna 7 procent.

Tech zakt

Op de Nasdaq hebben Pinduoduo, het landbouwtechplatform, en Baidu het allebei hard te verduren. De aandelen zakken elk met 3,5 procent.

Daarnaast was het ook een bijzonder slechte dag voor Palantir. Vanaf vandaag mogen legacy-investeerders namelijk hun aandelen verkopen. Gezien de eerder tegenvallende kwartaalresultaten, lijken beleggers daar ook toe geneigd. Het aandeel krijgt een klap van 7 procent.

Er was uiteraard ook een streepje goed nieuws. Energiebedrijf EnergyFirst kreeg fanmail van energie-activisten. Het bedrijf beloofde ook, wegens een onderzoek, het lobbyen te laten en de politieke donaties even op pauze te zetten. Het aandeel stijgt met zeven procent.

U vraagt hoe het op de cryptomarkten staat? Bitcoin noteerde net hoger dan 52.000 dollar per stuk.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20