Wall Street opent voorzichtig positief

De Amerikaanse beurs begint de week voorzichtig hoger. De sterindex Dow Jones gaat 0,5 in het groen, de bredere S&P500 wint 0,8 procent en de technologiebeurs Nasdaq doet er 0,9 procent bij.

Na en wisselvallige week lijken Amerikaanse beleggers opnieuw positief gestemd aan het begin van de week. Er is dan ook nieuwe hoop op een heropening van de Amerikaanse economie na de coronacrisis. Enkele staten, waaronder Alaska, Georgia, Tennessee en Texas laten horecazaken gefaseerd heropenen.

De New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo kondigde zondag aan dat de staat niet lang meer wil wachten met de heropening. Die zou in fases verlopen. In de eerste fase openen de bouwbedrijven en fabrieken, in de tweede fase moeten de andere bedrijven plannen maken om de socialdistancingmaatregelen te respecteren op de werkvloer, waarna ze ook weer kunnen openen. Over exacte data sprak hij niet.

Hij kondigde daarbij ook aan dat het aantal ziekenhuisopnames door corona in New York als twee weken dalen en dat het aantal doden op zijn laagste punt in een maand staat.

Cruises en retail

De aandelen die maandag hoger gaan zijn onder andere United Airlines, MGM Resorts en cruisebedrijf Carnival. Allemaal bedrijven die zouden profiteren van een heropening. Ook enkele retailers winnen 1 à 2 procent.

Een nieuwe val van de olieprijzen hield beleggers tegen om voluit te gaan maandag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20