Prijs ruwe olie zakt opnieuw

Nadat de prijzen eind vorige week wat stabiliseerden, is ruwe olie maandagochtend opnieuw goedkoper geworden. Zowel een vat Amerikaanse als een vat Brent-olie daalden in prijs.

Tijdens de Aziatische handel zakte de prijs voor een vat olie van de Amerikaanse soort WTI onder de 16 dollar, een daling met 1,69 dollar per vat. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent – referentie voor de Europese markt – daalde 60 cent in prijs en is nog 20,84 dollar waard.

Door de coronacrisis is er minder vraag naar olie. Zo daalde prijs half april al voor het eerst in 22 jaar onder de 20 dollar. Vorige week dook de prijs van een vat Amerikaanse olie voor het eerst zelfs onder nul, met een daling van meer dan 300 procent in één dag.

Experts verwachten de komende tijd nog prijsdalingen. Ondanks de daling van de vraag, kunnen olieproducenten niet meteen stoppen met oppompen. Zij blijven dus achter met gigantische overschotten, die ze zelfs niet meer kwijt kunnen in opslagplaatsen aan land. Daarom sloten de olieproducerende landen een deal om de productie te verminderen, en de prijs weer op te drijven.

Lees ook: Olieprijs gekelderd, krijgt u binnenkort geld om te gaan tanken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20