Wall Street opent lichtjes hoger in afwachting monetaire beslissing Federal Reserve

De Federal Reserve komt woensdagavond voor de laatste keer dit jaar samen om het geldbeleid te bespreken. In afwachting daarvan gaat Wall Street lichtjes hoger.

Analisten verwachten dat het beleid van de Amerikaanse centrale bank ongewijzigd blijft. Vraag blijft wel hoe lang het huidige opkoopprogramma nog zal worden voortgezet.

Hoe dan ook is Wall Street de beursdag voorzichtig positief gestart. De S&P500 ging 1,29 procent hoger. De Dow Jones en Nasdaq bleven stabiel.

Intel gaat hoger ten koste van Luminar

Het aandeel van Intel ging 0,4 procent hoger. Volgens het persagentschap Reuters werkt de producent van computeronderdelen aan een systeem met eigen sensoren voor zijn zelfrijdende auto Mobileye. Daardoor zal het bedrijf geen beroep doen op die van Luminar. Dat aandeel nam een duik van 17,62 procent.

Het aandeel van Google won 0,44 procent kort na het luiden van de openingsbel. Het aandeel gaat toch hoger ondanks de plannen van de Europese Commissie om de macht van grote techbedrijven in te perken. Facebook tekenede eveneens winst op. Dat aandeel ging 0,5 procent hoger.

Zoom Video Communications wil een nieuw centrum voor onderzoek en ontwikkeling openen in Singapore. Het bedrijf zou daardoor honderden technici kunnen tewerkstellen. Het aandeel steeg met 0,87 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20