Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump

De tweede impeachment tegen de Amerikaanse president Donald Trump houdt Wall Street niet echt in zijn greep. De belangrijkste Amerikaanse indexen openen lichtjes hoger.

In de Verenigde Staten is woensdagavond geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen een tweede afzettingsprocedure is begonnen.

Federal Reserve

De beleggers lijken op het eerste gezicht niet veel aandacht te hebben voor de politieke spanningen in Washington D.C. Wat hen naar alle waarschijnlijkheid wel interesseert is wat Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, donderdagavond zal zeggen.

In afwachting daarvan is de Dow Jones kort na het luiden van de openingsbel 0,3 procent hoger gegaan. De Nasdaq deed er 0,3 procent bij en de S&P500 won 0,2 procent.

Tesla moet wagens terugroepen

De Amerikaanse dienst voor de verkeersveiligheid (NHTSA) heeft aan Tesla, de producent van elektrische wagens, gevraagd om 158.000 auto’s van het Model S en het Model X terug te roepen. Er zouden in sommige modellen problemen zijn met de boordcomputer. Het aandeel verloor 1,1 procent.

De Amerikaanse dranken- en voedingsgroep PepsiCo wil de netto-uitstoot van broeikasgassen in zijn toeleveringsketen tegen 2040 terugbrengen tot nul. Dat heeft bedrijf donderdagmiddag laten weten in een persbericht. Ondanks de nobele doelstelling van de drankenfabrikant verloor het aandeel 0,8 procent.

Het aandeel van Intel blijft de wind in de zeilen hebben. Het aandeel ging bij de opening opnieuw hoger. Kort na het luiden van de openingsbel stond het aandeel 3,4 procent in de plus. Gisteren sloot Intel ook al de beursdag stevig in het groen af nadat de chipfabrikant liet weten dat er een nieuwe CEO aan het roer komt te staan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20