Expert Wall Street kritisch over Gamestop: ‘Er is geen oneindige verzameling van gekken’

Peter Cecchini, de oprichter van AlphaOmega, waarschuwt dat de beleggers die nu massaal aandelen van GameStop kopen van een kale reis zullen terugkomen. ‘Er is geen oneindige verzameling van gekken die het aandeel tegen elke prijs willen kopen’, klinkt het.

Cecchini benadrukt in een interview met de beursnieuwssite Yahoo Finance dat de koers van een aandeel alleen maar kan stijgen zolang er mensen bereid zijn meer te betalen voor dat aandeel. ‘De huidige beurswaarde van GameStop kan absoluut niet onderbouwd worden’, klinkt het. ‘Er is geen oneindige verzameling van gekken die het aandeel tegen elke prijs willen kopen.’

Correctie op komst

‘Op een gegeven moment zal de fundamentele realiteit van de prestaties van het bedrijf ertoe doen. Misschien niet vandaag, mogelijk niet deze week en wellicht zelfs niet volgende maand, maar dat moment komt er zeker’, luidt zijn redenering.

Cecchini verwacht dat de Wallstreetbets-beleggers hun interesse in GameSpot zullen verliezen en hun winsten zullen opstrijken. ‘Wanneer dat gebeurt, zal het aandeel niet langer de wind in de zeilen hebben en dreigen de mensen die het aandeel in hun portefeuille houden achter te blijven met grote verliezen.’

Al lijken de forumleden van Wallstreetbets die overtuiging niet te delen. Verschillende beleggers in die groep roepen op om de aandelen zo lang mogelijk in de portefeuille te houden. Sommigen bepleiten zelfs een koers van 800 dollar. Het ziet er dus naar uit de forumleden de strijd niet snel zullen staken. Ook al is het aandeel van de gamewinkelketen maandag met ruim 30 procent gezakt. Desalniettemin kost het aandeel nog 225 dollar. Begin dit jaar was dat 17,25 dollar.

Disfunctionele markten

De strateeg merkt op dat de markten al een tijdje niet naar behoren functioneren. Volgens hem is dat onder meer het gevolg van het monetaire beleid van de centrale banken. Door onder meer de goedkope kredieten krijgen de bedrijven meer ademruimte. ‘Daardoor hebben de beleggers minder oog voor eventuele wanbetalingen en zijn de aandelenwaarderingen gestegen’, aldus Cecchini.

Hij is er overigens van overtuigd dat veel Amerikanen het geld dat ze van de overheid hebben gekregen via het stimulusprogramma gebruiken om speculeren op de aandelenmarkt. ‘Voorts is het vandaag veel gemakkelijker om te speculeren door de brokerapps, zoals Robinhood, waar u kosteloos kunt beleggen’, aldus de strateeg.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20