Waarom Tesla-aandelen een sprong van 15 procent zullen maken

De aandelen van de Amerikaanse autoproducent Tesla zitten in stijgende lijn. Analisten van Jefferies zetten de richtprijs op 950 dollar, de hoogste koers ooit voor het bedrijf.

Tesla is één van de weinige autofabrikanten die het afgelopen jaar hun productie zag stijgen door de bouw van nieuwe fabrieken in Austin, en Berlijn. Ook lijkt het relatief ongeschonden uit de chipcrisis te komen.

Tesla-aandelen koersen op het moment van schrijven aan 860 dollar, maar experten beweren dat ze alleen nog maar zullen stijgen. Voorspeld wordt dat ze 950 dollar zullen behalen, een sprong van 15 procent sinds het sluiten van de beurs donderdag. “De reden voor de stijging is te wijten aan de groeiende productie en de blijvende vraag”, oordeelde het team van Wall Street-analyst Philippe Houchois.

Eigen chips

Door de opstart van fabrieken in Berlijn en Austin, in de Amerikaanse staat Texas, wordt de productie opgeschaald van 500.000 naar 1,6 miljoen voertuigen per jaar. Ook de interne aanpak van de chipcrisis (Tesla begon zelf chips en semiconductoren te ontwikkelen) draagt bij aan de hogere beurswaarde van het bedrijf. In september maakte het bedrijf bekend dat de verkoop in China met 27 procent is gestegen tegenover de maand ervoor.

Op 20 oktober maakt het bedrijf haar kwartaalwinst bekend. Het tweede kwartaal van 2021 bleek het meest winstgevende kwartaal ooit, ondanks alle logistieke en chip-problemen wereldwijd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20