Vlaamse overheid, die haar broek scheurde aan Brantano, overweegt investering in E5 Mode

PMV, de investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid, ondersteunt volgens De Standaard een Vlaamse kledingleverancier om een bod te doen op het noodlijdende E5 Mode. PMV bevestigt noch ontkent, maar wil geen commentaar kwijt.

De overnamestrijd om E5 Mode woedt op het hardst van de snee. Woensdag moesten alle biedingen binnen zijn en daaruit zijn vier kandidaten gekomen. Onder meer JBC en ZEB deden een bod, zoals Business AM al eerder meldde, maar ook de Nederlandse ondernemer Lex Hes. Die staat in eigen land vooral bekend om zijn faillissementsverleden en valt dus niet goed bij de vakbonden.

Over de vierde bieder hebben de vakbonden een vermoeden, maar meer willen ze daar tot nog toe niet over kwijt. De Standaard meldt woensdag echter dat het gaat om ‘een Vlaamse kledingleverancier’ die de steun krijgt van het investeringsfonds PMV. Dat wil tegenover Business AM geen commentaar kwijt.

Faillissement FNG

Als het klopt dat PMV geld wil pompen in E5 Mode is dat best opvallend, want de investeringsmaatschappij is nog maar net aan het bekomen van haar vorige avontuurlijke investering in voormalig Brantano-moeder FNG. In totaal pompte de financiële arm van de Vlaamse overheid meer dan 30 miljoen euro in FNG, dat in augustus vorig jaar failliet ging. De vraag is of en hoeveel geld PMV daar nog van terugziet.

E5 Mode moest in april voor het eerst dit jaar bescherming aanvragen tegen schuldeisers. Meteen ging eigenaar Frédéric Helderweirt op zoek naar overnemers, maar die vond hij niet. Met een schuldherschikking kon het bedrijf toen gered worden.

Dat duurde echter niet lang, want in december moest het bedrijf opnieuw naar de rechtbank om bescherming aan te vragen. Helderweirt stelde zich oorspronkelijk kandidaat voor een overname, maar diende uiteindelijk geen bod in. Een van de komende dagen beslist de ondernemingsrechtbank wie het beste bod indiende.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20