Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

E5 Mode op de rand van het faillissement

Logo Business AM
Business

01/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

De kledingketen E5 Mode heeft woensdag bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. Als er binnen drie maanden geen overnemer is gevonden, is het gedaan met het bedrijf.

E5 Mode had het al een tijd erg moeilijk en de coronacrisis heeft het er niet beter op gemaakt. De verplichting van de overheid om de deuren te sluiten heeft serieus in de inkomsten gehakt. Het bedrijf zou naar eigen zeggen in totaal 12 miljoen euro aan omzet verliezen als alle 56 Vlaamse en 12 Waalse winkels nog tot 3 mei gesloten moeten blijven.

In het jongste boekjaar maakte E5 Mode al een verlies van 7 miljoen euro, terwijl de omzet ook bleef dalen. De vorige boekjaren ging de keten ook al serieus in het rood.

Verkocht

De coronacrisis komt dus op een zeer slecht moment voor E5 Mode. Nog geen drie maanden geleden werd de keten verkocht aan ondernemer Frédéric Helderweirt. Oprichter Etienne Kaesteker en zijn neef Alexander Talpe (op zijn beurt de neef van acteur Louis Talpe) zagen de verliezen met lede ogen aan en kregen ze niet meer onder controle. Daarom trokken ze er na 40 jaar hun handen vanaf en verkochten ze de winkels aan iemand van buiten de familie.

Helderweirt greep meteen in met een heel besparingsplan, maar had zich natuurlijk niet verwacht aan deze crisis. ‘Mijn bedoeling was om het bedrijf door een moeilijke periode te loodsen en om de meeste jobs te redden’, zegt hij in De Tijd. ‘Als ik dit had geweten, was ik er nooit aan begonnen.’

Helderweirt gaat nu op zoek naar nieuwe investeerders. Anders komen 500 mensen op straat terecht.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO