E5 Mode voor tweede keer dit jaar op rand van faillissement

De modewinkelketen E5 Mode heeft vrijdagnamiddag bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd aan de ondernemingsrechtbank in Dendermonde. Dat vernam het persagentschap Belga vrijdagavond na de bijzondere ondernemingsraad uit goede bron.

E5 Mode, met hoofdzetel in Sint-Niklaas, kwam tijdens de eerste lockdown al eens in de financiële gevarenzone. Alle winkels gingen op 14 maart dicht en openden pas midden mei opnieuw de deuren. De keten verloor ongeveer 20 miljoen euro omzet, een kwart van zijn voorziene jaarlijkse verkoopcijfer, en er werd gekozen voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie, waarbij het bedrijf voor een bepaalde periode geen schulden meer moet afbetalen maar wel met een levensvatbaar reddingsplan moet komen.

Tijdens de beschermingsperiode voerde e5 Mode een schuldherschikking door. Eind juni zette de rechtbank het licht op groen voor een doorstart.

Tijdelijke werkloosheid

E5 Mode heeft een 55-tal winkels in ons land. Bij de doorstart werkten er nog 450 mensen. De meesten zijn opnieuw op tijdelijke werkloosheid geplaatst, met uitzondering van diegenen die de webshop bemannen.

Vrijdag vond een ondernemingsraad plaats, maar in het belang van het bedrijf beloofden de vakbonden om geen informatie vrij te geven over wat er werd aangekondigd. Het bedrijf vroeg vrijdagnamiddag een verzoek tot gerechtelijke reorganisatie met overdracht onder gerechtelijk gezag aan.

Dat moet toelaten dat al zeker een deel van de onderneming of haar activiteiten doorgaat in het kader van de gerechtelijke reorganisatie. Binnen de 15 dagen moet de ondernemingsrechtbank zich uitspreken over de aanvraag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20