Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 13 AUG

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Virgin Galactic etaleert futuristische cabine SpaceShip Two

Logo Business AM
Space

29/07/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 4 min leestijd

Virgin Galactic

Ruimtepassagiers, opgelet. Richard Bransons ruimtebedrijf Virgin Galactic heeft voor het eerst de poorten van zijn cabine opengesteld.

Als u ook ooit een ruimtetrip wil maken, dan volgt u vast met argusogen de ontwikkeling van Virgin Galactic en de VSS Unity. Dat is het voertuig waarmee de Britse ondernemer Richard Branson de ruimte wil openen voor toeristen.

Twaalf ramen

Nu krijgen we ook een eerste kijkje in de cabine van de VSS Unity of SpaceShipTwo. De cabine waarmee u 90 minuten lang op weg bent, doet op de renders erg futuristisch aan. Individuele stoelen geven elk uit op een raam, twaalf in totaal, waaronder enkele in het plafond, zodat u de hele tijd van het unieke uitzicht kan genieten.

Voor 250.000 dollar per ticket wordt u veilig vastgebonden in een van de zes stoelen, om vervolgens 97 kilometer hoog gelanceerd te worden.

Bij de onthulling kwam ook een leuk nieuwtje. Eens passagiers op de grens van de ruimte komen, kunnen ze zichzelf losmaken. Vervolgens kan u dus kortstondig in de cabine rondzweven, zonder zwaartekracht, zoals echte astronauten dat in het ISS moeten doen.

In de cabine is er ook een grote spiegel voorzien, zodat u uzelf in de ruimte kan zien. Het tuigje wordt gelanceerd van aan een groter vliegtuig. De lanceringsbasis is gelegen in New Mexico. De testvluchten voor de lancering verlopen momenteel goed, al was dat niet altijd het geval.

Het bedrijf heeft al minstens 600 potentiële klanten op de lijst staan en nog minstens 400 die interesse getoond hebben in het ruimtereisje van Branson. Er is nog geen eerste lanceringsdatum voor de commerciële vlucht. Branson zou wel zelf mee aan boord gaan.

Virgin Galactic wordt al jaren geplaagd door technische problemen en heeft ook nog geen winst gemaakt. Branson zei vorig jaar dat hij hoopte om de eerste vlucht binnen ‘maanden, niet jaren’ te maken. Hij had toen net 66 miljoen euro aan voorschotten binnengehaald. Toen sloeg de coronacrisis toe en moest Branson in zijn eigen bedrijven saneren. Hij verkocht ook een vijfde van zijn aandelen in Virgin Galactic.

Virgin Galactic haalde in oktober 450 miljoen dollar op door een fusie met Social Capital Hedosophia, dat is het durfkapitaalfonds van ex-Facebooker Chamath Palihapitiya.

Lees ook:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks