Virgin Galactic etaleert futuristische cabine SpaceShip Two

Ruimtepassagiers, opgelet. Richard Bransons ruimtebedrijf Virgin Galactic heeft voor het eerst de poorten van zijn cabine opengesteld.

Als u ook ooit een ruimtetrip wil maken, dan volgt u vast met argusogen de ontwikkeling van Virgin Galactic en de VSS Unity. Dat is het voertuig waarmee de Britse ondernemer Richard Branson de ruimte wil openen voor toeristen.

Twaalf ramen

Nu krijgen we ook een eerste kijkje in de cabine van de VSS Unity of SpaceShipTwo. De cabine waarmee u 90 minuten lang op weg bent, doet op de renders erg futuristisch aan. Individuele stoelen geven elk uit op een raam, twaalf in totaal, waaronder enkele in het plafond, zodat u de hele tijd van het unieke uitzicht kan genieten.

Voor 250.000 dollar per ticket wordt u veilig vastgebonden in een van de zes stoelen, om vervolgens 97 kilometer hoog gelanceerd te worden.

Bij de onthulling kwam ook een leuk nieuwtje. Eens passagiers op de grens van de ruimte komen, kunnen ze zichzelf losmaken. Vervolgens kan u dus kortstondig in de cabine rondzweven, zonder zwaartekracht, zoals echte astronauten dat in het ISS moeten doen.

In de cabine is er ook een grote spiegel voorzien, zodat u uzelf in de ruimte kan zien. Het tuigje wordt gelanceerd van aan een groter vliegtuig. De lanceringsbasis is gelegen in New Mexico. De testvluchten voor de lancering verlopen momenteel goed, al was dat niet altijd het geval.

Het bedrijf heeft al minstens 600 potentiële klanten op de lijst staan en nog minstens 400 die interesse getoond hebben in het ruimtereisje van Branson. Er is nog geen eerste lanceringsdatum voor de commerciële vlucht. Branson zou wel zelf mee aan boord gaan.

Virgin Galactic wordt al jaren geplaagd door technische problemen en heeft ook nog geen winst gemaakt. Branson zei vorig jaar dat hij hoopte om de eerste vlucht binnen ‘maanden, niet jaren’ te maken. Hij had toen net 66 miljoen euro aan voorschotten binnengehaald. Toen sloeg de coronacrisis toe en moest Branson in zijn eigen bedrijven saneren. Hij verkocht ook een vijfde van zijn aandelen in Virgin Galactic.

Virgin Galactic haalde in oktober 450 miljoen dollar op door een fusie met Social Capital Hedosophia, dat is het durfkapitaalfonds van ex-Facebooker Chamath Palihapitiya.

Lees ook:

Meer