Miljardair Richard Branson verkoopt een vijfde van Virgin Galactic-aandelen om zijn andere bedrijven te redden

Virgin-oprichter Richard Branson verkoopt 500 miljoen dollar (461,5 miljoen euro) aan aandelen in de ruimtevaartdivisie Virgin Galactic. Daarmee wil hij zijn noodlijdende luchtvaartbedrijven weer op het rechte pad brengen.

De Britse groep Virgin bestaat uit 200 verschillende bedrijven, allemaal onder de vlag van de excentrieke miljardair Richard Branson. De belangrijkste onderdelen zijn de ruimtevaartdivisie Virgin Galactic en de luchtvaarttak Virgin Atlantic.

Die laatste zit al een tijd in de problemen. De coronacrisis en alle reisrestricties die daaraan vasthangen hebben alle inkomsten voor vliegtuigmaatschappijen doen opdrogen. De Australische divisie ging al overkop en kort daarna besliste Branson ook de rest van de hand te doen.

Ondersteuning

Nu gaat Branson toch een extra poging doen om zijn vliegmaatschappijen te ondersteunen door de verkoop van een pakket aandelen in Virgin Galactic. Dat blijkt uit een document van het bedrijf bij de Amerikaanse beurswaakhond. ‘Virgin wil de opbrengsten gebruiken om zijn vrijetijds-, vakantie- en reistak te ondersteunen nu ze getroffen zijn door de impact van Covid-19’, zegt het bedrijf in een persbericht.

De verkoop gebeurt mondjesmaat ‘via gewone transacties’, klinkt het. Virgin Galactic ging bij de opening van de beurs 8 procent onderuit en is nog 18,5 dollar per aandeel waard.

Het totale aandeel van Branson in Virgin Galactic bedraagt 2,32 miljard dollar. Hij verkoopt dus net iets minder dan 22 procent daarvan.

Meer