Eerste vliegmaatschappij bezwijkt door coronacrisis

De Australische divisie van de vliegmaatschappij Virgin Atlantic is het slachtoffer geworden van de coronacrisis. Het is de eerste grote luchtvaartmaatschappij die is omgevallen sinds het vliegverkeer door het coronavirus grotendeels is stilgevallen.

Bewindvoerders nemen nu de leiding van het in Brisbane gevestigde bedrijf over, wordt in een verklaring gemeld. Zij gaan op zoek naar nieuwe investeerders of een koper om zo het bedrijf te redden. ‘Australië heeft een tweede luchtvaartmaatschappij nodig en we zijn van plan om te blijven vliegen’, meldde het bedrijf dat zijn activiteiten voorlopig niet staakt.

Virgin Australië heeft een schuld van meer dan 5 miljard Australische dollar (3 miljard euro). Maandag klopte eigenaar Richard Branson nog bij de Australische regering aan voor een lening van 1,4 miljard Australische dollar (815 miljoen euro). Maar de regering weigerde die te verstrekken voor het bedrijf dat grotendeels in buitenlandse handen is.

Virgin Atlantic is een Brits bedrijf, onder leiding van de excentrieke miljardair Richard Branson, die met Virgina Galactic ook ruimtereizen wil organiseren. Ook voor de Britse divisie van Virgin vroeg Branson overheidssteun, maar die onderhandelingen lopen nog.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20