Branson zet Virgin Atlantic in de etalage

Richard Branson, de excentrieke oprichter van Virgin Atlantic, zet de luchtvaartmaatschappij te koop. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

Eerder deze week slaakte Branson een noodkreet op zijn persoonlijke blog. De topman van Virgin Atlantic, waar 8.500 mensen aan de slag zijn, waarschuwde dat de Britse overheid met een reddingsplan voor Virgin over de brug moest komen.

Overname niet zeker

Branson benadrukte dat Virgin al een reeks maatregelen heeft genomen, maar omdat de wereldwijde luchtvaartindustrie letterlijk aan de grond staat, heeft Virgin geld nodig. Een 500 miljoen pond, om precies te zijn.

Die gesprekken lopen nog, bevestigt een woordvoerster aan The Telegraph, maar ze lijken toch eerder moeizaam te gaan. Daarom moet Virgin de deur uit.

Interesse zou er wel zijn: een vijftigtal potentiële investeerders hebben gevraagd naar de overnamevoorwaarden. Geruchten over een deadline van eind mei werden echter de kop ingedrukt.

Virgin

Virgin Atlantic doet middellange vluchten en heeft daarnaast ook nog een hele toeristische tak, die pakketreizen en cruises organiseert. Er is ook nog een luxesegment dat Bransons eigen eiland op de Maagdeneilanden verhuurt.

Branson is ook nog eigenaar van Virgin Galactic, een ruimtevaartbedrijf. Dat wordt nog niet verkocht, maar tekent in het eerste jaar nog zware verliezen op.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20