Italiaanse renstal Vincenzo Sospiri stapt in NFT-wereld: “De tokens zijn ideaal voor de certificering van componenten en merchandising”

De Italiaanse renstal Vincenzo Sospiri Racing (VSR) begeeft zich in de wereld van de nonfungible tokens (NFT). Het team, dat gesteund wordt door de racedivisie van de Italiaanse autobouwer Lamborghini, wil met het initiatief naar eigen zeggen optimale garanties verwerven over de kwaliteit van de onderdelen die in de racewagens worden ingebouwd.

Sospiri maakte bekend voor het project een overeenkomst met het NFT-platform Go2NFT en Skey Network, aanbieder van blockchain-toepassingen, te hebben gesloten.

Authenticiteit

“De technologie maakt het mogelijk om de kwaliteit van alle onderdelen van onze wagens te controleren en ons ervan te verzekeren dat alle componenten van een optimale kwaliteit zijn”, merkte teameigenaar Vincenzo Sospiri op.

Daarnaast wordt de NFT-certificering volgens Sospiri ook uitgebreid naar de officiële merchandising en de andere producten van het team. “Dit zal ook onze fans de nodige gemoedsrust bieden wanneer ze merchandising en andere merkproducten van het team kopen”, voert de teameigenaar aan. “Dankzij de NFT-certificering is immers de authenticiteit van de gekochte goederen gegarandeerd.”

“Wij begrijpen de uitdagingen waarmee merken worden geconfronteerd bij de bescherming van hun intellectuele eigendommen”, gaf Boris Ejsymont, een kaderlid van Go2NFT, aan in een commentaar op het samenwerkingsakkoord. “Wij zijn er daarbij van overtuigd dat een NFT-certificering daarbij een oplossing kan aanreiken.”

Formule 1

“De toepassing van de technologie levert een belangrijke bijdrage bij de opbouw van vertrouwen en transparantie, waarvan zowel de merken als hun fans de vruchten kunnen plukken”, beklemtoonde Ejsymont nog. “We zijn er dan ook van overtuigd dat na Sospiri Racing nog vele andere merken de voordelen van een NFT-certificering zullen begrijpen en de technologie zullen adopteren.”

Waarnemers wijzen erop dat de autosport en de cryptowereld dit jaar al herhaaldelijk gezamenlijke initiatieven hebben getoond. “In februari maakte Red Bull Racing, een van de absolute topteams in de Formule 1, een partnership bekend met de cryptobeurs Bybit”, merken ze op.

“Met die collaboratie is een bedrag van 150 miljoen dollar gemoeid. Ben Zhou, oprichter van Bybit, benadrukte daarbij dat de samenwerking zijn team de mogelijkheid biedt om in contact te treden met consumenten die zich voordien nog nooit in de cryptowereld hebben begeven.”

In maart maakte ook het platform Crypto.com bekend een samenwerking te hebben gesloten met het F1 Team van autobouwer Aston Martin.

(fjc)

Meer
Auto