Cryptohype in de sportwereld: logo van grapmunt Floki Inu (FLOKI) pronkt binnenkort op shirts van voetbalclub Napoli

Als onderdeel van een sponsordeal met SCC Napoli zal het logo van Floki Inu te zien zijn op de achterkant van het shirt van het Italiaanse voetbalteam. Het hondje met de vikinghelm zal ook op de ledborden in het thuisstadion van Dries Mertens’ ploeg pralen.

Waarom is dit belangrijk?

Società Sportiva Calcio (SSC) Napoli werd opgericht in 1926 en is een van de meest populaire profteams in Italië. De Zuid-Italiaanse club won zijn eerste Serie A-titel in 1987 gedirigeerd door wijlen wereldvoetbalicoon Diego Maradona. De club staat momenteel op de eerste plaats in de competitie. Geen klein bier voor FLOKI dus, op marketingvlak.

Het team achter het FLOKI-token – geïnspireerd door Elon Musks hond met dezelfde naam – heeft een sponsordeal getekend met de Italiaanse voetbalreus Napoli.

La Liga

Napoli heeft nog niet toegelicht of het om een meerjarige sponsordeal gaat, en hoeveel Floki aan het partnerschap heeft besteed. Floki’s marketingafdeling merkte in de aankondiging op dat de stap deel uitmaakt van de ambities van het project om de “meest bekende en meest gebruikte cryptomunt ter wereld te worden.”

Napoli is niet de enige voetbalclub waarmee het Floki-team een partnerschap is aangegaan. De mememunt sponsort ook de Kerala Blasters uit de Indiase Super League en Cádiz uit de Spaanse Liga.

Tyson Fury

Eerder deze maand tekende het Floki Inu-team ook een sponsorcontract met boksster en tweevoudig wereldkampioen zwaargewicht Tyson Fury. Als onderdeel van de promodeal zal Fury te zien zijn in het aankomende play-to-earn NFT-game van het project, genaamd “Valhalla”.

Het op de Ethereum-blockchain gebouwde token werd in juni gelanceerd. Datasite Etherscan laat zien dat er ongeveer 49.461 FLOKI-houders zijn. De munt heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 1,6 miljard dollar, volgens CoinMarketCap.

In de afgelopen 24 uur is het handelsvolume van FLOKI ongeveer 40 procent gestegen tot ongeveer 31 miljoen dollar op het moment van schrijven. Het token koerst rond de 0,00017 dollar.

Crypto-sportkruisbestuiving

Floki lijkt een vergelijkbare route te volgen als die van de grote crypto exchange FTX, die op hardnekkige wijze heeft gezocht naar tal van mainstream sportpartnerschappen in 2021.

En er vond nóg een crypto-sportkruisbestuiving plaats deze week: een deal voor de naamrechten van het Lakers-stadion deed namelijk de munt van Crypto.com de hoogte inschieten.

(AM)

Meer