Stadion Napoli heet nu officieel Stadio Diego Armando Maradona

Het Stadio San Paolo, dat de thuisbasis is voor de voetbalploeg Napoli, heet vanaf nu Stadio Diego Armando Maradona. Die naam is uiteraard een eerbetoon aan de legendarische voetballer Diego Maradona. Hij speelde jarenlang voor Napoli en overleed vorige week op 60-jarige leeftijd.

De voetballegende Diego Maradona overleed op 24 november aan een hartstilstand. Dokters probeerden de Argentijn nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Maradona

Het overlijden van de voetballer bracht veel emoties naar boven in zijn thuisland Argentinië, maar ook in Italië zorgde het nieuws voor veel commotie. Maradona speelde een groot deel van zijn carrière voor de Italiaanse ploeg Napoli, die hij in 1987 ook aan de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis hielp.

Daarom vroegen fans om een gepast eerbetoon aan de voetballegende. De burgemeester van Napels, Luigi de Magistris, riep eerder al via Twitter op om het San Paolo-stadion, waar Napoli al z’n thuismatchen speelt, te herdopen tot Diego Armando Maradona-stadion. En nu is het ook officieel. En zullen Dries Mertens en zijn ploegmaten hun thuismatchen afwerken in het Stadio Diego Armando Maradona.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20