Munt van Crypto.com steeg met 91 procent sinds het bedrijf de naamrechten van Staples Center in LA verwierf

Het zijn hoogdagen voor de koers van het Crypto.com-token CRO. De reden? De aankondiging van de crypto exchange dat de naam van het Staples Center, de thuisbasis van de Los Angeles Lakers en de Los Angeles Clippers, zou worden veranderd naar de Crypto.com Arena.

Waarom is dit belangrijk?

Het bedrijf haalde vorige week de krantenkoppen met een driepunter op het vlak van marketing: het kondigde een deal aan met de eigenaars van het Staples Center, AEG, voor de naamrechten van hun stadion. Voor een bedrag van maar liefst 700 miljoen dollar zal de officiële thuisbasis van de NBA-ploeg Los Angeles Lakers nu Crypto.com Arena heten. Op kerstdag zal de naamsverandering finaal worden doorgevoerd.

13de grootste cryptomunt

Crypto.com rallyde op maandag naar 0,7536 dollar; een koerssprong van maar liefst 91 procent ten opzichte van 17 november, toen de aankondiging werd gedaan. De munt bereikte een all-time high van 0,7984 dollar op zondag; een stijging van 103 procent vanaf het moment dat de exchange het nieuws aankondigde.

De token van het in Singapore gevestigde cryptoplatform werkte zich op tot de 13e grootste cryptomunt volgens marktkapitalisatie, weet datasite CoinMarketCap. CRO heeft op het moment van schrijven een waardering van 19 miljard dollar, een stijging van 10 miljard dollar ten opzichte van afgelopen dinsdag.

Slimme marketingstrategie

“De deal betaalde zichzelf ~13x terug: moeilijk te ontwarren token-distributie (…), maar slimme token marketing-strategie!”, tweette Meltem Demirors, chief strategy officer bij CoinShares, een investeringsfirma.

Crypto.com heeft ook sponsordeals met de Ultimate Fighting Championship (UFC), de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain, en het basketbalteam de Philadelphia 76ers. Ze passen in een bredere trend van crypto-bedrijven die sportclubs sponsoren. Zo is er ook het partnerschap van cryptobeurs Binance met de Italiaanse voetbalclubs AC Milan en Lazio.

Ondertussen is FTX, de beurs van Sam Bankman-Fried, dit jaar het officiële cryptomerk van de Major League Baseball (MLB) geworden. Het token van de beurs, FTT, is dit jaar met meer dan 750% gestegen na de aankondiging hiervan. Het bedrijf kocht ook de naamrechten voor het stadion van Miami Heat.

(NS)

Meer