Crypto rukt op in de VS: deal van 700 miljoen verandert Staples Center in de Crypto.com Arena

Cryptomunten nestelen zich steeds dieper in het culturele onderbewustzijn van de Amerikanen. Woensdag kondigde de eigenaar van het Staples Center in Los Angeles aan dat het sportstadion weldra de Crypto.com Arena zal noemen.

Het Staples Center in Los Angeles kan 20.000 bezoekers ontvangen en is de thuisbasis van bekende NBA-ploegen, zoals de LA Lakers en de Clippers. Binnenkort zullen fans echter over de Crypto.com Arena spreken wanneer ze naar een match gaan kijken in het stadion.

Crypto.com, een cryptobeurs en walletprovider uit Singapore, heeft de naam van het stadion overgekocht van Anschutz Entertainment Group (AEG), de beheerder van het gebouw, voor de komende 20 jaar. Dat zou zo’n 700 miljoen dollar gekost hebben, schat zakensite Axios.

Op kerstdag zou de verandering finaal worden doorgevoerd, inclusief de vervanging van het iconische Staples-logo op het dak. Dat is een paar dagen voor de Lakers de Brooklyn Nets ontvangen.

Fris bedrijf dat de toekomst belichaamt

Namen van stadions in de VS zijn nooit goedkoop. Dit jaar kocht SoFi, een online personal finance-bedrijf, de rechten voor de naam van een nieuw American Football-stadion in LA voor de Chargers en de Rams ook voor 20 jaar. Prijskaartje: meer dan 600 miljoen dollar. Intuit, een financieel softwarebedrijf, kocht in september voor 500 miljoen dollar de naamgevingsrechten voor een nieuw stadion waar de LA Clippers zouden spelen.

Staples zelf, de grootste detailhandel van kantoorartikelen ter wereld, zou in 1999 zo’n 120 miljoen dollar betaald hebben voor de naamgevingsrechten van het stadion gedurende 20 jaar. AEG zou in 2019 die rechten stilletjes hebben teruggekocht. De gebouwbeheerder zou op zoek geweest zijn naar een frisser bedrijf dat de toekomst beter belichaamt, weet Axios. Crypto.com zou op die opportuniteit gesprongen zijn.

Traditionele sectoren doen onder

Er zijn nog talloze andere voorbeelden van cryptobedrijven die meer traditionele ondernemingen kloppen in de zakenwereld van de VS. Zo kocht de Amerikaanse cryptobeurs FTX eerder dit jaar al de naam van het NBA-stadion in Miami voor 135 miljoen dollar. Dat stadion heette daarvoor nog de American Airlines Arena.

Coinbase, de grootste Amerikaanse handelsmarkt voor crypto, en Robinhood, een van de grootste beleggersapps ter wereld, zullen op zoek moeten gaan naar soortgelijke monsterdeals, of ze dreigen achter te lopen, schrijft Axios.

(bzg)

Meer