Hackers veroveren gegevens 7 miljoen klanten beleggingsapp Robinhood

Hackers zijn erin geslaagd gegevens van circa 7 miljoen klanten van de Amerikaanse beleggingsapp Robinhood te pakken te krijgen. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt.

De kraak gebeurde vorige week woensdag. De hackers konden volgens het bedrijf de hand leggen op de e-mailadressen van zowat 5 miljoen klanten en de volledige namen van een andere groep van circa 2 miljoen mensen.

Over 310 mensen veroverden de cybercriminelen nog bijkomende informatie, waaronder geboortedatum en postcode. Bij circa tien klanten ging het om nog meer rekeningdetails. Geen enkele klant heeft financieel verlies geleden door het incident, klinkt het.

“Op basis van ons onderzoek is de aanval onder controle en zijn we van mening dat er geen socialezekerheidsnummers, bankrekeningnummers of bankkaartnummers zijn onthuld en dat er geen financieel verlies is geleden voor klanten als gevolg van het incident”, schrijft Robinhood in een blogpost.

Het bedrijf, dat een turbulent beursparcours rijdt, zegt dat de hackers losgeld vroegen, maar verduidelijkt niet of het daarop is ingegaan. “We hebben meteen de politie ingelicht en zijn het incident verder aan het onderzoeken met de hulp van Mandiant, een externe veiligheidsfirma.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20