3 videogames waarmee spelers cryptomunten kunnen verdienen

Er bestaan verschillende videogames waarmee je elke maand een extra centje kan verdienen door ze gewoon te spelen. Die games zijn verbonden met blockchains en geven spelers cryptomunten in ruil voor prestaties.

Het zou vreemd zijn om te schrijven over videogames waar cryptomunten een grote rol spelen, zonder Axie Infinity te vermelden; het Pokémon-achtige spel dat elke dag door bijna 2 miljoen personen wordt gespeeld.

Hoewel dit competitieve en complexe spel bijzonder lucratief kan zijn voor spelers, is de instapkost tegenwoordig enorm hoog. Om te beginnen spelen, moet je tegenwoordig drie volledige AXS-tokens afleggen. Op het moment van schrijven, komt dat neer op zo’n 450 dollar.

Daarom ging Business AM op zoek naar 3 andere games waar je crypto kunt verdienen.

1. Coin Hunt World

“Ik verdien elke week zo’n 10 dollar in Bitcoin en Ethereum”, zegt een Reddit-gebruiker over het mobiele videospel ‘Coin Hunt World’. In deze Pokemon Go-kloon kunnen spelers door puzzels in hun stad op te lossen allerlei cryptomunten verdienen.

Na verloop van tijd kan je je profiel in het spel linken aan een Uphold-wallet. Vervolgens worden je cryptowinsten in het spel elke dinsdag overgeschreven naar die wallet. Van daaruit kan je ze vervolgens naar een cryptoportefeuille van je keuze sturen.

Helaas: Het spel is momenteel enkel beschikbaar in Canada, de VS en delen van het VK. Volgens de website van de ontwikkelaars staat een release in Nederland voor binnenkort gepland. Wanneer Coin Hunt World in België zou uitkomen, is onbekend.

2. Crypto Royale

In dit spel, dat lijkt op het immens populaire Agar.io, nemen spelers het tegen elkaar op in een kleine arena. Degene die het laatst overblijft, verdient een willekeurige hoeveelheid ROY-munten. Nadat je tenminste 5 ROY-munten bijeen hebt gesprokkeld, kan ze al overschrijven naar een cryptowallet.

Een rondje Crypto Royale. (screenshot)

Het charmante spel is gratis om te spelen in je internetbrowser en bovendien bijzonder toegankelijk en verslavend. 5 ROY-munten verzamelen duurt hoogstens een uurtje.

3. Berserk

Berserk is een online spel dat gebaseerd is op een populair Russisch verzamelkaartspel. De game zelf lijkt verdacht veel op Hearthstone van Activision Blizzard, maar kent veel eigen unieke manieren om de persoonlijke spelervaring op te voeren.

Het spel is beschikbaar op smartphone maar kan ook in je internetbrowser gespeeld worden. Wie zich gratis inschrijft, krijgt enkele kaarten om mee te beginnen, maar zal ooit meer spelkaarten (soms in de vorm van NFT’s) moeten aankopen. Toch is dat niet nodig om te spelen en crypto te bemachtigen.

De game betaalt zijn spelers uit in Lava-munten, die ontwikkeld worden door blockchain-bedrijf Vulcan Forged. Als je een spel verliest of wint, krijgt je Lava-munten. Wie een partijtje wint, krijgt uiteraard een grotere hoeveelheid Lava. Die Lava-winsten worden elke maand in een soort prijzenpot gestoken. Iedere persoon die crypto in deze pot stak, zal vervolgens uitbetaald worden in een willekeurige hoeveelheid PYR-munten, een andere crypto van Vulcan. Die munten komen automatisch terecht in jouw cryptowallet op het spel.

Zal je ooit rijk kunnen worden met dit digitale kaartspel? Misschien. PYR-munten bestaan op de blockchain van Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC). Op het moment van schrijven kost een PYR-token zo’n 18 dollar. Elke week worden er ook voor 1.000 tot 10.000 dollar aan PYR-munten weggeven op het spel.

“Uiteindelijk is het makkelijk om wat PYR te verdienen. Hoe meer Lava je in de pot kan steken, hoe hoger je kans is op grote beloningen”, besluit een Reddit-gebruiker.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20