Vier vluchten geschrapt op Brussels Airport door inreisverbod VK

Op Brussels Airport zijn maandag vier vluchten geschrapt door het 24 uur durende inreisverbod van en naar het Verenigd Koninkrijk. Dat bevestigt woordvoerster Nathalie Pierard aan het persagentschap Belga.

België voerde zondag een inreisverbod van 24 uur in nadat het Verenigd Koninkrijk een strenge lockdown invoerde omdat er een variant van het coronavirus was opgedoken die veel besmettelijker is. Het inreisverbod geldt zowel voor vliegreizen als voor Eurostar-ritten.

Er waren maandag op Brussels Airport vier vluchten gepland van en naar het Verenigd Koninkrijk: telkens een vlucht van en naar Londen en telkens een vlucht van en naar Manchester. Die vluchten van Brussels Airlines werden alle vier geschrapt.

Onduidelijkheid over komende dagen

Pierard benadrukt nog dat het nog niet duidelijk is hoe de situatie de volgende dagen zal zijn. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zei maandag op De Ochtend op Radio 1 dat de Europese lidstaten maandag sinds 11 uur bijeenzitten voor een spoedberaad via het Europese crisisresponsmechanisme IPCR.

Op basis van het advies dat daar wordt uitgewerkt, zal de federale regering haar standpunt communiceren over de nieuwe variant en een mogelijke verlenging van het reisverbod van en naar het VK.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20