Verzekeraar Ageas wijst overnamebod van groep Belgische investeerders af

Ageas, de Belgische verzekeraar die ontstond uit het puin van Fortis, wees onlangs een ‘onrealistisch’ bod af van een groep Belgische investeerders. Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving door Bloomberg.

Een aantal Belgische financiële bonzen, verzameld in de groep BE Group, hebben ongeveer een maand geleden geprobeerd Ageas over te nemen. Dat schreef het financiële persagentschap Bloomberg vrijdagochtend.

Nabeurs bevestigde Ageas de berichtgeving in een heel kort persbericht met de nuance dat het bod ‘indicatief en zeer voorwaardelijk’ was. Het leek ook ‘onrealistisch’ voor de raad van bestuur, waardoor die besloot er niet verder op in te gaan.

ABN Amro

Waarom de groep zijn zinnen had gezet op Ageas en wie er deel van uitmaakt is niet duidelijk, maar Bloomberg kon wel twee namen achterhalen: Mark Pensaert, bestuurder bij de Nederlandse bank ABN Amro, en Alexandre Kartalis, directeur bij de investeringsfirma Advanced Credit Solutions.

Ageas wisselt binnenkort van CEO. In oktober komt Hans De Cuyper aan het hoofd van de verzekeringsfirma. Hij vervangt Bart De Smet, die tien jaar het bedrijf leidde.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20