Vechtende muizen in Londense metro in running voor prestigieuze foto-award

De stemming van de jaarlijkse ‘Wildlife Photographer of the Year’s People’s Choice Award is geopend. En dit jaar kan er op een ongewoon beeld gestemd worden. Tussen de meer klassieke, maar prachtige natuurbeelden prijkt dit jaar de foto ‘Station Squabble’. Het is een foto van twee vechtende muizen in de Londense Metro.

Iedereen kan stemmen voor zijn favoriete beeld, en dat tot 4 februari 2020. Het Londense Natural History Museum maakte een selectie van 25 beelden uit een shortlist opgesteld door de organisatie van de fotowedstrijd. Die moesten zich buigen over 48.000 inzendingen van fotografen uit 100 landen.

Dat levert een waaier aan prachtige natuurbeelden op. Zoals onderstaand voorbeeld:

Maar een foto springt in het oog omdat ze zo afwijkt van de norm. De Brit Sam Rowley haalde de selectie met een foto die hij nam op het perron van een Londens metrostation.

Centraal in dat beeld: een stel vechtende muizen. Rowley slaagde erin het beeld te maken door plat op de buik te wachten tot de muizen tevoorschijn kwamen. Dit was een zeldzaam gevecht, omdat er doorgaans meer dan genoeg voedselresten te vinden zijn. Dit was een zeldzame uitzondering. En zelfs dit duurde niet lang. Een seconde later kon een van de twee vechtersbazen het bewuste kruimeltje veroveren en ermee vandoor gaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20