“Vastgoedbeleggingen blijven veilig en rendabel”.

Geschreven met branded content van Thomas&Piron

In het merendeel van de residentiële projecten vanThomas & Piron, wordt bijna 50% verkocht aan beleggers. “De vraag naar huurwoningen zal niet stilvallen”, zegt Edouard Herinckx, gedelegeerd bestuurder van de Waalse groep.

Inflatie, een zware impact op de belegging?

“Jonge mensen willen niet per se snel huiseigenaar worden, want ze willen flexibiliteit in hun loopbaanontwikkeling”, vervolgt Edouard Herinckx. “De generaties die de arbeidsmarkt betreden hebben meer gediversifieerde carrièrepaden dan degenen die hen voorgingen.”

Beleggen in huurvastgoed heeft veel te bieden, vooral in een context van lage rentevoeten. Brengt de inflatie hierin verandering? “Nee,” vertrouwt de bestuurder toe. “Natuurlijk drijven de prijzen van grondstoffen en energie onze verkoopprijzen op, en dit zal waarschijnlijk niet volledig worden doorgerekend in de huurprijzen. Dus de winstgevendheid kan wat dalen. Maar de kwaliteit van dit soort investeringen blijft hoog.”

Energieprestatie: de nieuwe heilige graal

De fundamenten van de sector zijn ook niet veranderd. “Ondanks de duidelijke technologische vooruitgang is de bouw gebaseerd op vrij traditionele ambachten en materialen. De Belgen, met hun beroemde “baksteen in de maag” – 80% eigenaars en 20% huurders, de omgekeerde verhouding ten opzichte van bijvoorbeeld Duitsland – zijn gehecht aan duurzaamheid en soliditeit. Natuurlijk verheugen zij zich over de vooruitgang op het gebied van isolatie, thermische en akoestische prestaties, domotica, enz.” 

Het isolatieniveau van onze gebouwen is opmerkelijk, en ook al is een nieuw pand een grotere investering dan een tweedehands, is het op lange termijn een investeringsgarantie, des te meer sinds de stijging van de energieprijzen!

De huidige hoge energieprestaties zijn een extra voordeel voor de belegger. “Dit criterium gaat bijna het beroemde ‘Location, location, location’ verdringen”, grapt Edouard Herinckx. Hij geeft wel nog een belangrijk advies aan beleggers: “Koop een woning waar je zelf in zou willen wonen!”.

Bouwen in Vlaanderen

“Wij zijn ervan overtuigd dat Vlaanderen een groeigebied is voor onze toekomst”, zegt Edouard Herinckx. “We willen de successen die we in andere gebieden hebben geboekt, herhalen op basis van het gemeenschappelijke Belgische regelgevingskader, ook al verschillen de regionale voorschriften. Vlaanderen ligt dicht bij onze roots! Bovendien hebben wij veel Nederlandstalige medewerkers in dienst. Zoals gewoonlijk zullen we geleidelijk en gestructureerd te werk gaan. Alles moet nog gebouwd worden, maar we hebben er alle vertrouwen in”, besluit hij.

Over Thomas & Piron

Thomas & Piron werd ruim 46 jaar geleden opgericht en is vandaag leider op de Belgische woningmarkt, zeer actief in het Groothertogdom Luxemburg en in volle ontwikkeling in Frankrijk, Zwitserland, Portugal en Marokko.

De familiale bedrijfscultuur, de waarden die worden gedeeld door de 3.400 personeelsleden en het respect voor de identiteit van de bedrijven die ze overneemt, maken van de groep een zeer gewaardeerde werkgever.

Meer