Uber gaat in Las Vegas met platform met robotaxi’s van start

Het mobiliteitsplatform Uber lanceert in de Amerikaanse stad Las Vegas zijn eerste dienst met robotaxi’s. Daarbij is een samenwerking opgezet met het bedrijf Motional, een joint-venture van Hyundai en Aptiv die zich in de ontwikkeling van autonome mobiliteit heeft gespecialiseerd. Het partnerschap was in mei in Santa Monica in de Amerikaanse staat Californië al gestart met het testen van maaltijdbestellingen met autonome voertuigen voor de dienst Uber Eats.

Waarom is dit belangrijk?

Met het nieuwe initiatief in Las Vegas bevestigt Uber verder te willen werken aan de uitbouw van een vloot zelfrijdende taxi’s. Het bedrijf erkent wel dat een volledige autonome mobiliteit nog ver in de toekomst ligt. Andere partijen hebben hun activiteiten in de sector de voorbije periode afgebouwd of stopgezet.

Passagiers kunnen voor robotaxi opteren: Motional stelt een vloot elektrische wagens van het model Ioniq 5 van Hyundai aan het dienstenplatform van Uber ter beschikking.

  • Consumenten in Las Vegas kunnen bij de aanvraag van een verplaatsing door de applicatie van Uber aan een autonoom voertuig worden gekoppeld.
  • Wanneer er een robotaxi daadwerkelijk beschikbaar blijkt om de verplaatsing uit te voeren, krijgt de consument de kans om expliciet voor een reis met een zelfrijdende wagen te
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20